Site icon Hallocy

Ενώπιον δικαστηρίου ο 35χρονος για τις απειλές κατά Κωστρίκη

Οδηγείται την Πέμπτη το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 35 χρόνος από την επαρχία Λευκωσίας, που συνελήφθη χθες βράδυ, βάσει δικαστικού εντάλματος, σχετικά με τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης.

Ο ύποπτος ανακρίθηκε και προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, που διερευνώνται. Παραμένει υπό κράτηση και εντός της ημέρας η υπόθεση θα καταχωρισθεί ενώπιον του Δικαστηρίου δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και απειλής με βάση τον περί ρυθμίσεως ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών νόμο.

Είναι καταδικαστέο και ανεπίτρεπτο να δέχονται απειλές άτομα, που εδώ και δύο μήνες προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Στην καταγγελία του κ. Κωστρίκη αναφέρθηκε χθες το απόγευμα η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, κατά την έναρξη της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης για τα κρούσματα κορωνοϊού της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα καταδίκης του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Exit mobile version