Site icon Hallocy

Υπ. Παιδείας: Επαναλειτουργούν τα σχολεία,12 μαθητές ανά τάξη

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες προσπάθειες που κάναμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενεργοποιήσουμε σιγά σιγά τα σχολεία» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το πλάνο του Υπουργείου για το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για την άρση των μέτρων

Με σύνεση και προσοχή θα κάνουμε τα αποφασιστικά εκείνα βήματα για να φροντίσουμε την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Προτεραιότητά μας είναι η τήρηση των πρωτοκόλλων ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Δεύτερον προτεραιότητα είναι η ομαλή ολοκλήρωση της χρονιάς για τους τελειόφοιτους. Σκοπός είναι το απολυτήριο που θα πάρει αυτή η γενιά να είναι απολύτως αξιόπιστο. Τρίτη προτεραιότητα είναι η κοινωνικοοικονομική. Επομένως θα πρέπει να συστοιχήσουμε όλες τις δραστηριότητες για να υποστηρίξουμε την επάνοδο των εργαζομένων στις δουλειές τους.

Θέλω επίσης να αναφέρω ότι ξεκινήσαμε συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οργανώσεις των γονιών και των μαθητών. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε τηλεδιασκέψεις με όλες τις οργανώσεις για να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την επαναλειτουργία των υπόλοιπων τάξεων όλων των βαθμίδων.

Από τώρα πρέπει να πούμε ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα επισπευσθεί όσο είναι δυνατόν.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων:

1) Από τη Δευτέρα λειτουργεί η τρίτη λυκείου των δημόσιων, τεχνικών και ιδιωτικών λυκείων.

Βάσει των κανόνων προφύλαξης η φοίτηση θα γίνεται με 12 μαθητές ή μαθήτριες σε κάθε τάξη. Θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα τα αυστηρά πρωτόκολλα. Στις τεχνικές σχολές θα γίνονται μόνο τα εξεταζόμενα μαθήματα. Το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 11/5 από τις διευθύνσεις του σχολείου. Την 1η μέρα θα ενημερωθούν οι μαθητές για το πρωτόκολλο. Θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα.

Προτρέπονται γονείς και μαθητές να ενημερώσουν τα σχολεία για περιπτώσεις ευπαθών ομάδων ούτως ώστε να λάβει μέριμνα το Υπουργείο.

Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα συνεχίσει να λειτουργεί για όλες τις τάξεις που εξακολουθεί η αναστολή φοίτησης. Το υπουργείο δέχθηκε προσφορά από ιδιωτικό φορέα για 1.300 τάμπλετ.

Στο σύνολό του το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι κάτι που θεωρούμε κεκτημένο και θα συνεχίσει να συμβάλει με αμείωτο ρυθμό για τα παιδιά που δεν θα φοιτήσουν αμέσως στο σχολείο.

Για τα υπόλοιπα σχολεία οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις υπόλοιπες μέρες.

Τα δημόσια σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό. Πολύ πιθανό κάποια τμήματα δημοτικών να λειτουργήσουν σε άλλα σχολεία για να είναι μικρός ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις.

Τις μέρες αυτές θα γίνουν εντατικές διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της ειδικής εκπαίδευσης για να δούμε ποιες ρυθμίσεις θα κάνουμε.

Από την ημέρα λειτουργίας των σχολείων θα λειτουργήσουν τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, τα νυχτερινά και το πρόγραμμα “Δράσης”.

Στην ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα ιδιωτικά φροντιστήρια, οι σχολές χορού και τα άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ένα μεγάλο στοίχημα θα είναι τις επόμενες μέρες αυτό της κοινωνικής ευθύνης και της υπεύθυνης συμπεριφοράς για τη συλλογική υγεία.

politis.com.cy

Exit mobile version