Site icon Hallocy

Το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης

Για την Κύπρο οι ερευνητές εκτιμούν ότι το σημείο καμπής ήταν η 24η Μαρτίου.

Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα επιστημόνων, η οποία αναφέρεται στο πότε θα σημάνει το τέλος της πανδημίας, σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Ανάμεσά τους είναι και η Κύπρος. Στην έρευνα εκτιμάται ότι η κορύφωση της πανδημίας στην χώρα μας σημειώθηκε στις 5 Απριλίου, ενώ ο ιός φαίνεται να έφυγε κατά 97% από την κοινότητα στις 29 Απριλίου. Το Πανεπιστήμιο εικάζει πως μέχρι τις 8 Μαΐου θα έχει εκλείψει το 99% του ιού στην κοινότητα της Κύπρου, ενώ στις 24 Μαΐου πιστεύεται ότι θα έχει εξαφανιστεί εντελώς. Όσον αφορά τα δεδομένα για ολόκληρο τον πλανήτη, η πανδημία θα έχει εξαφανιστεί μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα πάντα με τη σχετική μελέτη.

O κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250 χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια.

Στις ΗΠΑ, χθες άλλοι 1015 άνθρωποι προστέθηκαν στον ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο και ήταν ο χαμηλότερος του τελευταίου μήνα.

Στην Βρετανία των 29 χιλιάδων περίπου νεκρών, αναμένεται την Κυπριακή η ανακοίνωση του πλάνου της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση του lockdown με πακέτο μέτρων που θα αυξήσουν την ασφάλεια για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις.

Το σχέδιο προβλέπει το κλείσιμο των κυλικείων των επιχειρήσεων, την μείωση του αριθμού των κοινών γραφείων και επιπλέον καθαρισμό των χώρων. Οι εργαζόμενοι που θα έρχονται σε επαφή με το κοινό θα πρέπει να είναι προστατευμένοι με πίνακες πλεξιγκλάς και οι εργαζόμενοι που έχουν την δυνατότητα θα ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Όσοι θα επιστρέψουν στο γραφείο θα εργάζονται με διαφοροποιημένα κλιμακωτά ωράρια ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο μετρό και τα τρένα του προαστιακού.

Όλες οι χώρες σταδιακά επιστρέφουν στην κανονικότητα, με την μάσκα να καθίσταται σε ολόκληρο τον κόσμο απαραίτητο αξεσουάρ και φαίνεται ότι θα μας συντροφεύει για πολλούς μήνες ακόμη, μέχρι να κηρυχθεί και επίσημα το τέλος της πανδημίας.

Πρόεδρος: Η Κύπρος συνεισφέρει €200.000 στον ΠΟΥ για προσπάθειες κατά του κορωνοϊού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε σήμερα τη δέσμευση της Κύπρου να συνεισφέρει €200.000 για τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γράφει ότι η Κύπρος επικροτεί την πρωτοβουλία για την παγκόσμια αντίδραση κατά του κορωνοϊού.

«Όλες οι χώρες μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση» λέει και σημειώνει ότι σε αυτό το πνεύμα, η Κύπρος δεσμεύεται να προσφέρει €200.000 στον ΠΟΥ, ενισχύοντας τις προσπάθειές του να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού.

 

ant1.com.cy

Exit mobile version