Site icon Hallocy

Πάνω από 3.000 νεκροί στη Σουηδία λόγω κορωνοϊού – Περισσότεροι από τις γειτονικές χώρες

Ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος συγκριτικά με γειτονικές σκανδιναβικές χώρες, αλλά μικρότερος σε σχέση με τις Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία, όπου επιβλήθηκαν lockdowns

Οι θάνατοι στη Σουηδία λόγω κορωνοϊού ξεπέρασαν σήμερα τους 3.000, με τον αριθμό τους να είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών έφτασε τώρα τους 3.040 από 2.941, που ήταν χθες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Οι θάνατοι στη Σουηδία είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με τον πληθυσμό της, συγκριτικά με τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, όπου οι αρχές έχουν υιοθετήσει πιο αυστηρή προσέγγιση.

Ωστόσο, είναι λιγότεροι σε σχέση με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου επιβλήθηκαν lockdowns.

Στη Σουηδία, όπου σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν επιβληθεί μέτρα καραντίνας ούτε απαγορεύσεις για να αναχαιτιστεί η πανδημία και η κυβέρνηση καλεί απλώς τους πολίτες να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να τηρούν τις συστάσεις της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν παραμείνει ανοιχτά και στα παιδιά επιτρέπεται να κάνουν υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Στο θέμα της σχολικής εκπαίδευσης, η κυβέρνηση ακολούθησε τις συστάσεις του επιδημιολόγου της Άντερς Τεγκνέλ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έπεισε την κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Exit mobile version