Site icon Hallocy

Έρχουρμαν: Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να ανοίξουν τα οδοφράγματα

Η Yeni Düzen (08.05.20) γράφει ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) στα κατεχόμενα, Τουφάν Έρχουρμαν δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να πάνε στην εργασία τους στις ελεύθερες περιοχές και ότι όσοι χρειάζεται να περάσουν για λόγους υγείας πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να το κάνουν με ειδική άδεια.

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες, ο Έρχουρμαν επεσήμανε επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι που φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στην Πύλα και υπενθύμισε δήλωση που έγινε από αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «πέντε οδοφράγματα είναι ανοικτά».

Πρόσθεσε τα εξής: «Ακούμε φήμες ότι στον “νότο” [όπως χαρακτηρίζει τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία] θα αρχίσει η εφαρμογή ενός είδους ‘πιστοποίησης’ στην νεκρή ζώνη. Για να ξεπεραστεί μια ώρα αρχύτερα η αβεβαιότητα σε αυτά τα θέματα και να μπορούν να δουν το μέλλον τους οι άνθρωποί μας, οι εμπειρογνώμονες της Δικοινοτικής Τεχνικές Επιτροπής Υγείας πρέπει να κινητοποιηθούν αμέσως, να μοιραστούν πληροφορίες και δεδομένα και να αποφασιστούν από κοινού τα απαραίτητα μέτρα υπό το φως επιστημονικών δεδομένων. Πρέπει να συζητηθεί κατά τον ίδιο τρόπο μια ώρα αρχύτερα και η επανέναρξη των διελεύσεων. Δεν πρέπει να επιτραπεί να έρθουν στην ημερήσια διάταξη μονομερείς αποφάσεις όπως τις βιώσαμε στην αρχή της διαδικασίας και να υπάρξουν αχρείαστες πολιτικές συζητήσεις για την υγεία και τις ανάγκες των ανθρώπων μας».

sigmalive.com

Exit mobile version