Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Τραγωδία Κλαυδιά: Σήμερα η νεκροτομή στη σορό της 21χρονης – Οι απαντήσεις που αναμένουν οι αρχές

Συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών σε μια προσπάθεια να ενώσουν τα κομμάτια του πάζλ, που οδήγησαν στον θάνατο την 21χρονη Μαρία Χάρπα.

Την ίδια ώρα οι αρχές αναμένουν και κάποιες απαντήσεις τόσο από τη βαλλιστική εξέταση στο φονικό G3, όσο και από τη νενομισμένη νεκροτομή, η οποία αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα.

Μέσα από τη νεκροτομή αναμένεται να διαφανεί και η ακριβής αιτία θανάτου της νεαρής αλλά και κατά πόσο η σφαίρα εξοστρακίστηκε πριν τραυματίσει θανάσιμα την 21χρονη.

Χθες ο 23χρονος ο οποίος τελεί υπό κράτηση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας προχώρησε σε υποδείξεις σκηνών στο σπίτι που εκτυλίχτηκε η τραγωδία , ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας αναμένεται να επεκταθούν και στο πεδίο βολής που όπως φαίνεται μετέβη ο νεαρός, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε ότι δεν υπήρχε στρατιωτική άσκηση.

Δεν γνώριζε ότι το G3 ήταν έμφορτο είπε στους ανακριτές ο 23χρονος (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες μελών του ΤΑΕ Λάρνακας γύρω από την υποθεση θανάτου της 21χρονης Μαρία Χάρπα την περασμένη Τρίτη στο πατρικό της σπίτι στα Κλαυδια, η οποία έπεσε νεκρή από σφαίρα στρατιωτικού τυφεκίου τύπου G3 που κρατούσε ο 23χρονος αδελφός της.
CLOSE

Δεν γνώριζε ότι το G3 ήταν έμφορτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών έχουν ήδη επεκταθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς καθώς ο ύποπτος για ανθρωποκτονία υποστήριξε ότι είχε μεταβεί την ημέρα της τραγωδίας σε μονάδα της Απλάντας για να παρουσιαστει ως έφεδρος και να εκτελέσει βολή. Από τα γραφεία του ΤΑΕ έχουν περάσει μέλη της Εθνικής Φρουράς προκειμένου να διαπιστωθούν οι ισχυρισμοί του 23χρονου ότι ενημερώθηκε από πρόσωπα που βρίσκονταν εντός του στρατοπέδου ότι είχε αναβληθεί η παρουσίαση εφέδρων και ότι έλαβε οδηγίες για καθαρισμό του τυφεκίου, όταν ανέφερε σε πρόσωπο ότι παρουσίαζε πρόβλημα.

Ερωτηθεί από τους ανακριτές σε σχέση με το ότι το στρατιωτικό τυφέκιο ήταν έμφορτο, ο ύποπτος φέρεται να απάντησε ότι δεν το γνώριζε. Πάντως από την συσκευασία των σφαιρών του τυφεκίου, οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι έχουν αφαιρεθεί οκτώ σφαίρες από σύνολο διακοσίων.

ΚΚΚ

Δεν είχε προβλήματα είπε ο αρραβωνιαστικός

Την ίδια ώρα, το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας πέρασε και ο αρραβωνιαστικός της άτυχης Μαρίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοη ανήμερα γενεθλίων της και λίγες ώρες προτού δεχτεί πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, με τον οποίο σχεδίαζαν να μετακομίσουν στο πατρικό του σπίτι στο Καλό Χωρίό και ενώ διένυε τον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης ότι δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με τον 23χρονο ύποπτο για ανθρωποκτονία.

Ξανά στο ΤΑΕ η χαροκαμένη μητέρα

Αμέσως μετά την χθεσινή υπόδειξη σκηνών από τον 23χρονο στον χώρο της τραγωδίας στο πατρικό του σπίτι στα Κλαυδιά για κατάθεση κλήθηκε και ο πατέρας, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας προσανατολίζονται στο να καλέσουν για δεύτερη φορά για κατάθεση την μητέρα, μπροστά στα μάτια της οποίας εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα και η οποία έχει ήδη αναφέρει ότι την ώρα που η Μαρία έπεσε νεκρή στο σαλόνι, αυτή βρισκόταν στην κουζίνα για να πιει νερό, ενώ επιβεβαίωσε ότι το στρατιωτικό τυφέκιο βρισκόταν στα χέρια του γιου της.

Για κατάθεση κλήθηκαν ήδη και συγγενικά πρόσωπα θύτη και θύματος, μεταξύ των οποίων θεία που υποστηρίζει ότι συναντήθηκε μαζί με τον 23χρονο και την μητέρα του στο σπίτι της για καφέ. λίγες ώρες πριν από το τραγικό συμβάν.

ΚΚΚ

Τα SMS του υπόπτου

Από τις εξετάσεις των Αρχών έχουν ήδη επαληθευτεί ισχυρισμοί του 23χρονου ότι πριν από την μετάβαση του στην Απλάντα είχε αποστείλει SMS στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 8998 για κατ’ εξαίρεση διακίνηση, ενώ οι ανακριτές αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη δεύτερου γραπτού μηνύματος που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο για έγκριση. Μαρτυρίες πάντως, θέλουν τον ύποπτο να διακινήθηκε σε χώρους της κοινότητας Κλαυδιών, όπου διαμένει ο ίδιος και η οικογένεια του και της κοινότητας Καλού Χωρίου, όπου διαμένει ο αρραβωνιαστικός της αδελφής του.

Οι ανακριτές μελετούν επίσης το ενδεχόμενο να συναντήθηκε με πρόσωπο ή πρόσωπα πριν από την τραγωδία, κατά τις ώρες που μεσολάβησαν πριν την άφιξη του ή μετά την αναχώρηση του από το στρατόπεδο της Απλάντας και μέχρι τον χρόνο όπου έπεσε νεκρή η Μαρία.

Έκθεση γεγονότων ζήτησε ο Αρχηγός

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης έδωσε οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας να ετοιμαστεί λεπτομερής έκθεση γεγονότων γύρω από συνθήκες της τραγωδίας, υπό το φως αναφορών και πληροφοριών για καταστάσεις στην οικογένεια που οδήγησαν στην κατάσχεση τριών κυνηγετικών όπλων που είχε στην κατοχή του ο πατέρας.

ΚΚΚ

alphanews.live

 

Διαβάστε επίσης