Site icon Hallocy

Καύσωνας: Καιρός για παραλία, «απαγορεύεται» η ηλιοθεραπεία

Καλοκαίρι «μυρίζει» η δεύτερη βδομάδα Μαΐου με τον υδράργυρο μάλιστα το Σαββατοκύριακο να αγγίζει τους 40 βαθμούς.

Τα 40αρια και θα οδηγήσουν όπως φαίνεται πολίτες σε παραλίες για μια βουτιά, ωστόσο την ίδια ώρα παραμένουν σε ισχύ στην χώρα μας τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Αυτό λοιπόν που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι θα χρειαστεί να αποστείλουμε μήνυμα μετακίνησης στο 8998 αφού στην επιλογή 6 έχει προστεθεί η επιλογή κολύμπι.
Συγκεκριμένα ισχύει για μετακίνηση για ατομική άθληση (περπάτημα, κολύμπι, ποδηλασία, αντισφαίριση, γκολφ, κλπ) ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.

Πάντως οι αρμόδιοι ξεκαθάρισαν πως η πρόσβαση πολιτών στις παραλίες το διάστημα πριν τη δεύτερη φάση περιοριστικών μέτρων, όπου θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, θα ισχύει μόνο για άθληση(κολύμπι) και όχι για ηλιοθεραπεία η παραμονή για άλλος σκοπό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Μετερεολογική Υπηρεσία, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αίθριος και ιδιαίτερα θερμός. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Exit mobile version