Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου

Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες – Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 42,5 βαθμούς Κελσίου

Στην έκδοση πορτοκαλί προειδοποίησης για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες προχώρησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Με την πορτοκαλί προειδοποίηση να έχει τεθεί σε ισχύ από τις 12:45 και να διαρκεί έως τις 17:00, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει σε πολλές περιοχές τους 42,5 βαθμούς Κελσίου.

Μικρογραφία

Η πρόγνωση του καιρού

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά µέχρι ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, στους 24 στα δυτικά παράλια, στους 22 στα βόρεια παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 38 στα δυτικά, στους 36 στα βόρεια παράλια και στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερµός. Στο εσωτερικό και τα ορεινά δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, ενώ στα παράλια αναµένεται σταδιακά πτώση, παραµένοντας ωστόσο αισθητά πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές

Πηγή
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε επίσης