Hallocy

Μετά τον καύσωνα κάνει διψήφια βουτιά ο υδράργυρος – Πόσο θα πέσει

Από το καμίνι στη δροσιά, αφού βουτιά μέχρι και 15 βαθμών στον υδράργυρο αναμένεται να δούμε από το τέλος της εβδομάδας μέχρι και αρχές της επόμενης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του η μετεωρολογική πλατφόρμα kitasweather.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις προβλέψεις του kitasweather, οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι την Πέμπτη, με αποτέλεσμα τον κυρίως ηλιόλουστο καιρό και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Από την Παρασκευή, ωστόσο, σφήνα ύφεσης θα αρχίσει να προσεγγίζει την περιοχή μας ενώ παράλληλα, ενισχυμένο πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα μας επηρεάσει, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των θερμών αερίων μαζών και τη σταδιακή εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των θερμοκρασιών, η οποία θα είναι πιο αισθητή κυρίως στα παράλια και στα ορεινά/ημιορεινά.

Το Σάββατο, αναμένεται περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Κυριακή, όπου και εμφανίζονται πιθανότητες τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η συνολική πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφονται αυτές τις μέρες θα είναι της τάξεως των 10-15 βαθμών Κελσίου περίπου (αναλόγως περιοχής) μέχρι την Κυριακή – Δευτέρα.

Πηγή: Kitasweather

Exit mobile version