Site icon Hallocy

Εξετάζεται το σενάριο για επίσπευση παραλιών λόγω καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες πιθανόν να επισπεύσουν το άνοιγμα των παραλιών, οι οποίες, όπως ανακοινώθηκε, ανοίγουν στην τρίτη φάση, δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος την περασμένη Παρασκευή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την επιδημιολογική ομάδα.

Από επιδημιολογικής κατάστασης είναι κάτι που επιτρέπεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο τον τελικό λόγο τον έχει η Κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως τελικά να ανοίξουν νωρίτερα, νοουμένου πως θα τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Εξάλλου σε δηλώσεις του το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε «ότι ο καύσωνας είναι με το μέρος μας. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε αυτή την στιγμή και κάποιος να είναι άρρωστος και να φταρνίζεται δεν πρόκειται τα μικροσταγονίδια να μείνουν υγρά επί μακρόν αντιθέτως θα αποξηραθούν πολύ γρήγορα και θα αδρανοποιηθεί ο ιός με αυτόν τον τρόπο», είπε.

Επισήμανε ότι οι ζεστές επιφάνειες δεν βοηθούν τον ιό, όπως και την μετάδοση του γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους, επομένως ο καύσωνας είναι σύμμαχος μας σε αυτόν τον αγώνα που διεξάγουμε.

Πάντως, στην Ελλάδα, όπου τόσο η επιδημιολογική όσο και η κλιματολογική εικόνα είναι σχεδόν ίδια, οι Αρχές αποφάσισαν όπως ανοίξουν πιο νωρίς τις παραλίες για τους πολίτες.

.reporter.com.cy

Exit mobile version