Δευτέρα, 1 Μαρτίου

Αίγυπτος: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Ένα ακόμη ρεκόρ κρουσμάτων από κορωνοϊό κατέρριψε το τελευταίο 24ωρο η Αίγυπτος, με 774 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στα 15.003 κρούσματα.

Παράλληλα, με 16 άνθρωποι προστέθηκαν στα θύματα της νόσου Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, και πλέον σε 696 ανέρχονται συνολικά όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 4.217 ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως ενώ 4.798 άνθρωποι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ για τη νόσο COVID-19.

Το Συνδικάτο Ιατρών της Αιγύπτου ζητά από την κυβέρνηση να παρατείνει τη μερική απαγόρευση κυκλοφορίας για τρεις ακόμη εβδομάδες

Το Ιατρικό Συνδικάτο της Αιγύπτου ζήτησε από την κυβέρνηση να παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες, μετά την ολοκλήρωση της ισχύουσας διάταξης για να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Την πρόταση αυτή έκαναν μέσω ιντερνετικής συνέντευξης εκπρόσωποι του Συνδικάτου, οι οποίοι παράλληλα ζήτησαν από την κυβέρνηση να ορίσει ειδικά νοσοκομεία απομόνωσης για τους ενδεχόμενους ασθενείς κορωνοϊού που προέρχονται από το ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Ιατρών Αιγύπτου, μόνον αυτήν την εβδομάδα, τέσσερις γιατροί, συμπεριλαμβανομένων δύο καθηγητών πανεπιστημίου, κατέληξαν τις τελευταίες 48 ώρες από τη νόσο COVID-19 στην Αίγυπτο, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφει ο αιγυπτιακός τύπος, πάνω από τριακόσιοι γιατροί έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Διαβάστε επίσης