Site icon Hallocy

Tέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού-Τα δύο από χώρους εστίασης και ένα σε σχολείο

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση πριν δύο μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ αναμένονται σημαντικές αποφάσεις από την Κυβέρνηση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις για τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία, ενώ ο μικρός αριθμός των κρουσμάτων που παρατηρείται ικανοποιεί την Επιδημιολογική Ομάδα, που τονίζει πως πρέπει να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα ως κόρη οφθαλμού.

Από την άλλη πλευρά, οι έντονες αντιδράσεις που παρατηρούνται λόγω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, για τη σύσταση ειδικής ομάδας που θα αποφασίσει ποια παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία, συνεχίζονται.

Σε ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας προχωρεί αυτή την ώρα η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου.

Ο δρ. Κωστρίκης ανακοίνωσε 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις(21/05), εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για ακόμη ένα στέλεχος νηπιαγωγείου στην Πάφο.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην χώρα μας έφτασε 923.

Ερώτηση για γυμναστήρια.

Λ. Κωστρίκης: Η επιστημονική επιτροπή εξετάζει όλα τα επαγγέλματα και όλους τους χώρους. Απλώς για να διευκρινίσω κάτι. Όταν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, τα γυμναστήρια τους δεν θα δουλεύουν. Θα γίνει σταδιακή και μετρημένη άρση των μέτρων. Δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί.

Μ. Κωστρίκης: Στα δικά μας τα μάτια δεν υπάρχει ανησυχία για τα αεροδρόμια. Το άνοιγμα θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων της Κύπρου. Είτε με τεστ που θα κάνουν οι επιβάτες θα μας διασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε εισαγωγές λοιμόξεων.

Μ. Λοίζου: Τα αυξημένα κρούσματα σε Βραζιλία, ΗΠΑ και Ρωσία μας αποδεικνύει πως ο ιός είναι ακόμα εδώ και εμβόλιο δεν υπάρχει.

Η εικόνα που παρουσιάστηκε χθες σε χώρους εστίασης δεν ήταν η ιδανική. Είναι ευθύνη των υπευθύνων των χώρων να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Δεν έχει καμία σημασία να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και τα άτομα να μετακινούνται από το ένα τραπέζι στο άλλο και να μιλούν χωρίς μάσκα.

Ένα άτομο φορέας σε αυτούς τους χώρους είναι ικανό να δημιουργήσει μια αλυσίδα μετάδοσης.

Εστίες υπερμετάδοσης είναι κρουαζιερόπλοια, γηροκομεία, νυχτερινά κέντρα, εργοστάσια. Πέραν των 59% των μεταδόσεων πιθανό να οφείλεται σε τέτοιους χώρους σύμφωνα με έρευνα.

Μ. Λοίζου: Στο Νοσοκομείο Αμμόχωστου είχαμε μια εισαγωγή και οι νοσούντες είναι πέντε.

Δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με την βοήθεια αναπνευστήρα.

Λ. Κωστρίκης: Με βάση και τα σημερινά δεδομένα τα συνολικά κρούσματα είναι 927.

Η χαλάρωση δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων και καλούμε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Λ. Κωστρίκης: Τα νέα κρούσματα σήμερα είναι τέσσερα από 1970 διαγνώσεις.

380 δείγματα σε ελέγχους κομμωτήρια, κουρεία και χώρους εστίασης είχαμε δύο κρούσματα από χώρο εστίασης που δεν έχει επαναλειτουργήσει

Από 558 ελέγχους των μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων εντοπίστηκε ένα κρούσμα

Ένα κρούσμα εντοπίστηκες από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των Νοσοκομείων.

Exit mobile version