Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Γροθιά στο στομάχι από παιδιά με αναπηρίες: «Κύριε Νίκαρε, θέλουμε να πάμε πίσω στο σχολείο μας…»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από την απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιστρέψουν τα παιδιά με αναπηρίες πίσω στο σχολείο τους, με τους γονείς να απαιτούν ίσα δικαιώματα μεταξύ όλων των παιδιών, τονίζοντας πως τα παιδιά τους δεν είναι άρρωστα.

Ο Στέλιος και ο Χρίστος, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και εκφράζουν την θέληση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να επιστρέψουν στο σχολείο τους.

Ένα βίντεο, που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και που προκαλεί ντροπή, αφού η απόφαση της πολιτείας κατάφερε να απομονώσει και να διαχωρίσει αυτά τα παιδιά.

«Κύριε Νίκαρε, θέλουμε να πάμε πίσω στο σχολείο μας. Έχουμε δικαιώματα και θα προσέχουμε…»

Γροθιά στο στομάχι είναι και η ανάρτηση μητέρας δύο παιδιών, η οποία στέλνει για άλλη μα φορά το μήνυμα «η αναπηρία δεν είναι ασθένεια».

«ΝΑΙ κυριε με μικρά γράμματα υπουργέ Παιδείας έχω 2 υπέροχα παιδιά με ΑΝΑΠΗΡΊΑ… Και ΝΑΙ κύριε υπουργέ προς εκπλήξεως σας κυκλοφορούν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και προ εκπλήξεως εμάς τους ΑΠΑΓΟΡΕΎΤΗΚΕ από εσάς η εισοδος σε ένα χώρο που μέχρι τώρα και εμείς και αυτά το θεωρούσαν δεύτερο τους ΣΠΊΤΙ…Και ακόμα πιο απάνθρωπο είναι ότι για να τους δεχτείτε πίσω χρειάζονται χαρτιά, πιστοποιητικά που όλα αυτά τα έχουν όλα τα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς…. ΕΛΕΟΣ κύριε….
Ο προβληματισμος όμως είναι ότι εμμενετε σε αυτήν την λανθασμένη απόφαση σας μετά από την κατακραυγή όλου του κόσμου, μετά από την κατακραυγή της επιτρόπου, μετά από την κατακραυγή των ΜΜΕ…Και ο λόγος ποιος?? Να μας αποδείξεις τι?? Δεν είναι η 1 μέρα απουσίας τους από το σχολείο αλλά το ΓΙΑΤΙ???
Ευτυχώς που σε αυτό το αποδιοργανωτο σύστημα του υπουργείου παιδείας υπάρχουν και ΆΝΘΡΩΠΟΙ οι ΔΆΣΚΑΛΟΙ που τους αναθεσετε αυτήν την άθλια σου απόφαση να μας την ανακοινώσουν αυτοί με βαριά καρδια και που ήταν δίπλα μας σε όλη αυτήν την καραντίνα και περισσότερο αυτές τις δύο μέρες….
Η ΑΝΑΠΗΡΊΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΣΘΈΝΕΙΑ κύριε!!»

reporter.com.cy

 

Διαβάστε επίσης