Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Καταργείται από σήμερα η υποχρεωτική καραντίνα για όσους φθάνουν από εξωτερικό

Τα 7 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό έχουν δύο επιλογές, είτε να επιστρέψουν στο σπίτι τους όπου και θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό ή να μεταφερθούν στο Eden Resort στην Τερσεφάνου.

Καταργείται από σήμερα η υποχρεωτική καραντίνα για όσους ο έλεγχος COVID-19 είναι αρνητικός και μετατρέπεται σε αυτοπεριορισμό, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, τα άτομα που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία, που έχουν μεταφερθεί μετά την άφιξη τους από το εξωτερικό, θα μεταβούν στους χώρους διαμονής τους για αυτοπεριορισμό, εφόσον ο έλεγχος διάγνωσης τους για την νόσο COVID-19 είναι αρνητικός, για τις υπόλοιπες μέρες που υπολείπονται ανάλογα με την κατηγορία της χώρας από την οποία προήλθαν.

Διευκρινίζεται ότι η μεταφορά προς τους χώρους διαμονής θα μπορεί να γίνει από τους οικείους ή με προσωπική διευθέτηση του προσώπου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο που έχει μεταφερθεί.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αναφέρει ότι θα προγραμματίσει ώστε λεωφορεία να περάσουν από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν φιλοξενούμενοι, σήμερα από τις 12 π.μ. – 1 μ.μ. περίπου, τα οποία θα μεταφέρουν πρόσωπα που ο χώρος διαμονής τους είναι σε άλλη επαρχία από το ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων τακτικών διαδρομών στην πόλη της επαρχίας που διαμένουν.

Από αύριο Τρίτη η μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να οργανώνεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όμως, η μεταφορά από το ξενοδοχείο προς τους χώρους διαμονής δεν θα προσφέρεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και θα μπορεί να γίνει από τους οικείους ή με προσωπική διευθέτηση του προσώπου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο που έχει μεταφερθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οκτώ νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες, εκ των οποίων τα επτά εισαγόμενα.

Συγκεκριμένα, τα οκτώ περιστατικά προέκυψαν μετά από 1953 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό από σύνολο 142 εργαστηριακών εξετάσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τα άλλα επτά εντοπίστηκαν στις τάξεις των επαναπατρισθέντων από σύνολο 365 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 πρόκειται για άτομα που επέστρεψαν στην Κύπρο την Πέμπτη με δύο διαφορετικές πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Με βάση και τα χθεσινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 935.

Επίσης, ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται δύο ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Επίσης στην εντατική Λευκωσίας και εκτός αναπνευστήρα νοσηλεύονται άλλοι δύο ασθενείς.

 

Διαβάστε επίσης