Site icon Hallocy

Κωστρίκης για χώρους εστίασης: Ο ιός είναι ανάμεσά μας

Ανησυχία και προβληματισμό εξέφρασε ο δρ Λεόντιος Κωστρίκης, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας για τον κορωνοϊό, για τον συνωστισμό που επικράτησε το Σαββατοκύριακο σε χώρους εστίασης και δημόσιους χώρους.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, δρ Κωστρίκης, επεσήμανε ότι διαπίστωσε απειθαρχία και συνωστισμό στην παραλιακή οδό της Λεμεσού, από κυρίως νεαρά άτομα.

«Εάν βρεθεί ένα κρούσμα σε κάποιο χώρο που είχε συνωστισμό, δεν θα μπορούμε να το εντοπίσουμε. Θα είναι αδύνατο να κάνουμε οτιδήποτε», είπε. Απηύθυνε δε παράκληση προς τους νέους να τηρούν τα μέτρα, επισημαίνοντας ότι «ο ιός δεν έφυγε από την Κύπρο και πρέπει να το ξέρουν. Είναι σε μικρές εστίες, αλλά είναι ανάμεσά μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι εάν τα κρούσματα ανεβούν σε δέκα και δεκαπέντε τη μέρα και ο επιδημιολογικός δείκτης ανεβεί πάνω από το ένα, τότε η επιστημονική επιτροπή θα δώσει συμβουλή στην κυβέρνηση να επαναφέρει κάποια μέτρα.

«Ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να εξαφανίστηκε ο ιός. Δεν εξαφανίστηκε, είναι ανάμεσά μας», τόνισε.

Μιλώντας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, έκανε λόγο για αστοχία της πολιτείας. «Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος και προσπαθούν να το διορθώσουν», είπε.

Πηγή: Philenews

Exit mobile version