Παρασκευή, 10 Ιουλίου

Έρχονται αυξήσεις στα πρόστιμα – Έτσι θα υπολογίζονται οι ποινές (vid)

Στην εκπομπή μεσημέρι και κάτι έκανε παρέμβαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα επτά νομοσχέδια που προβλέπουν σημαντική αύξηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις, αλλά και αυξήσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Προκοπίου εξήγησε ότι οι αυξήσεις στις ποινές θα ισχύουν κλιμακωτά.

Επίσης, είπε ότι η Επιτροπή αποφάσισε να αυξήσει σε 30 ημέρες, από 15 ημέρες που είναι σήμερα, την περίοδο πληρωμής ενός εξώδικου προστίμου για τροχαίες παραβάσεις για ποσά πέραν των 100 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι για ποσά κάτω των 100 ευρώ η περίοδος πληρωμής ενός προστίμου παραμένει στις 15 ημέρες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Επιτροπή αναμένεται ότι θα καταλήξει στα πιο κάτω ποσά προστίμων για ορισμένες τροχαίες παραβάσεις:

Για μη χρήση ζώνης κατά την οδήγηση, το πρόστιμο αναμένεται να αυξηθεί στα 150 ευρώ και στη συνέχεια στα 300 ευρώ για την ίδια παράβαση για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών χρόνων, ενώ για τη μη χρήση κράνους το εξώδικο πρόστιμο αναμένεται να αυξηθεί από τα 85 ευρώ που είναι σήμερα στα 200 ευρώ και στη συνέχεια στα 300 ευρώ για την ίδια παράβαση για δεύτερη φορά.

Επίσης, το εξώδικο πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αναμένεται να αυξηθεί από 85 ευρώ που είναι το υφιστάμενο στα 150 ευρώ και για την ίδια παράβαση για δεύτερη φορά στα 300 ευρώ σε διάστημα τριών χρόνων, ενώ για παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών το πρόστιμο αυξάνεται από τα 85 ευρώ που είναι σήμερα στα 300 ευρώ.

Όσον αφορά την στάθμευση σε χώρους αναπήρων, το πρόστιμο αυξάνεται από 85 ευρώ που είναι το υφιστάμενο πρόστιμο, στα 300 ευρώ.

Σε στάθμευση πάνω σε κίτρινη γραμμή από 65 ευρώ που είναι το υφιστάμενο εξώδικο πρόστιμο, αναμένεται να αυξηθεί στα 100 ευρώ, ενώ για προσπέρασμα σε διάβαση πεζών από 65 ευρώ που είναι το υφιστάμενο, αναμένεται να αυξηθεί στα 200 ευρώ.

Παρόντες στη σημερινή συνεδρία ήταν εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Μεταφορών, του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και της Αστυνομίας.

Επιπλέον, ο κ. Προκοπίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη συνεδρία, τα μέλη της Επιτροπής τοποθετήθηκαν επί των νομοσχεδίων για την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια οδηγούνται στη συνεδρία της Ολομέλειας που θα γίνει στις 19 Ιουνίου.

Δείτε το βίντεο:

sigmalive.com

Διαβάστε επίσης