Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Πέμπτη, 3 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Δρ. Κολιού: Θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και θα γίνουν γάμοι και συναυλίες (vid)
Instrumental

Δρ. Κολιού: Θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και θα γίνουν γάμοι και συναυλίες (vid)

Hallocy.comBy Hallocy.com02/06/20201 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Η επίσπευση της χαλάρωσης ορισμένων μέτρων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το πρωί της Τρίτης με τους αρμόδιους Υπουργούς, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως ανέφεραν μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, που παρέπεμψαν ωστόσο στις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπάρχει σύμπνοια της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας, ανέφερε από την πλευρά του το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης. Είπε ότι η έναρξη της τρίτης φάσης της άρσης των περιορισμών τοποθετείται εντός Ιουνίου, η τέταρτη φάση ωστόσο «έχει παραμείνει λίγο μετέωρη».

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, το μέλος της επιστημονικής ομάδας, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκε η επίσπευση κάποιων μέτρων της τέταρτης φάσης, αλλά παρέπεμψε στις τελικές αποφάσεις του Υπουργικού, την Τετάρτη, καθώς όπως είπε, κατά τη σημερινή σύσκεψη έγιναν συζητήσεις, δεν λήφθηκαν αποφάσεις.

Συνέστησε παράλληλα υπομονή για κάποια μέτρα της τέταρτης φάσης, όπως οι συναυλίες, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να ελεγχθούν οι αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων. «Σε κάποια από αυτά θα υπάρξει μεγαλύτερη αναμονή, δεν θα ανοίξουν όλα αμέσως», είπε.

Σύμφωνα με την κ. Κολιού, στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν αρκετά θέματα, καθώς και και χρονοδιαγράμματα. Έγινε επίσης αναφορά στην καλή επιδημιολογική κατάσταση, η οποία «επιτρέπει να έρθουν κάποιες ημερομηνίες πιο κοντά ή να ανοίξουν διάφορες υπηρεσίες» πιο σύντομα.

Είπε επίσης ότι συζητήθηκε και η τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες μέλη της επιστημονικής ομάδας με τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, λέγοντας ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και ακούστηκαν απόψεις από όλα τα μέλη της επιτροπής.

Για τα γυμναστήρια, η κ. Κολιού είπε ότι θα λειτουργήσουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις. «Ειπώθηκε βέβαια ότι υπάρχει πρόβλημα για τα γυμναστήρια κλειστού χώρου» λόγω της εκπνοής των γυμναζομένων, αλλά «με αυστηρά μέτρα, με ραντεβού, με λιγότερους ασκούμενους μέσα στον χώρο νομίζω ότι θα αντεπεξέλθουμε» πρόσθεσε.

Για το θέμα της τέλεσης γάμων, το μέλος της επιστημονικής ομάδας είπε ότι ο Σεπτέμβρης «σίγουρα θα είναι μήνας γάμων», όχι όμως όπως τους ξέρουμε στην Κύπρο, καθώς «θα μπουν αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα». Υπάρχουν διάφορα κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται, όπως οι αποστάσει, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό και άλλα, συνέχισε.

Όσον αφορά τους γάμους κατά τους επόμενους μήνες είπε ότι «μέσα στο καλοκαίρι δεν ξέρω πλέον αν υπάρχει χρόνος. Τις ακριβείς ημερομηνίες θα τις αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο».

Λόγω του ότι υπάρχουν μεγάλοι γάμοι στην Κύπρο, με αρκετούς καλεσμένους και σε κλειστούς χώρους «ήταν λίγο επιφυλακτικό το Συμβούλιο», όμως κάποια στιγμή θα δοθεί και για αυτά ημερομηνία, συμπλήρωσε.

Για τα νηπιαγωγεία η κ. Κολιού είπε τέλος ότι θα επαναλειτουργήσουν σύντομα «νομίζω στις 9 [Ιούνιου]» και σε κάθε περίπτωση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να έχει μια πληροφόρηση σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα, καθώς επίσης και το «πού βρισκόμαστε, πώς βλέπουμε τα πράγματα να εξελίσσονται τις επόμενες ημέρες».

Ακολούθως, είπε, μπήκαμε στη συζήτηση των διαφόρων δραστηριοτήτων ή επαγγελμάτων που παραμένουν ακόμα κλειστά. «Είπαμε τις απόψεις μας, μπήκαν κάποιες ημερομηνίες κάτω. Θα επικυρωθούν φαντάζομαι αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα γίνει η ανάλογη ανακοίνωση», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την έναρξη της τρίτης φάσης χαλάρωσης, είπε ότι είναι εντός Ιουνίου, για την τέταρτη φάση ωστόσο, είπε ότι «έχει παραμείνει λίγο μετέωρη». Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επίσπευσης της άρσης κάποιων μέτρων, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι κάποια μπορεί να έρθουν πιο μπροστά.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής γάμων και βαφτίσεων και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη.

Ο καθηγητής ρωτήθηκε και κατά πόσο υπήρξε διαφωνία της επιστημονικής ομάδας και του Υπουργού Υγείας σε σχέση με την επίσπευση κάποιων μέτρων. «Αυτό απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν ισχύει. Είδα και εγώ το δημοσίευμα το οποίο λέει ότι εστάλη κάποιο έγγραφο σε εμάς με παράπονα. Αυτό δεν ισχύει καθόλου», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σύμπνοια της επιδημιολογικής ομάδας με το Υπουργείο ο κ. Καραγιάννης απάντησε «φυσικά. Απλά ο Υπουργός ζήτησε να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση κάποιων δραστηριοτήτων, το δεχτήκαμε. Δεν θεωρώ ότι αυτό ήταν διαφωνία και ρήξη μάλιστα».

Ανέφερε ακόμη ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Μετράμε ένα-δύο κρούσματα την ημέρα. Χθες είχαμε τρία εισαγόμενα πάλι – αυτά είναι πολύ ελεγχόμενα – καθώς επίσης και ένα-δύο κρούσματα επιπλέον. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μηδενικά κρούσματα πράγμα που μας κάνει να προχωρήσουμε θαρραλέα στην τρίτη φάση» ανέφερε.

Ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο κύμα της επιδημίας, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι συζητήθηκε και αυτό ενόψει της έξαρσης που παρατηρείται σε αραβικές χώρες, ενώ είπε ότι το θέμα αυτό είναι κάτι που τους απασχολεί εφόσον ανοίξουν και τα οδοφράγματα. Έφερε ως παράδειγμα το ενδεχόμενο να έρθουν φοιτητές από αυτές τις χώρες στην κατεχόμενη Κύπρο. «Εκεί φυσικά θα περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν μεταξύ των δύο ηγετών», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Σε ερώτηση αν τα οδοφράγματα θα ανοίξουν εντός Ιουνίου, είπε ότι «δεν είναι δική μας απόφαση». Ανέφερε τέλος ότι κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε κάποια πληροφόρηση για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την αντίστοιχη επιδημιολογική ομάδα.

sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΚώστας Βουτσάς: Η κόρη του Σάντρα “έσπασε” την σιωπή της για την διαθήκη – «Δεν θα επιτρέψω να…»
Next Article Αυξημένες νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι στο μενού του καιρού

Related Posts

63 Views

«Συνέλαβαν» Ελληνοκύπριο οι κατοχικές «αρχές» για «ρατσιστική επίθεση»

18/01/2024 Instrumental 63 Views
609 Views

Σπαράζει καρδιές ο γιος του Αλεξούι για τον θάνατο του πατέρα του – Δείτε την ανάρτηση του

03/11/2023 Instrumental 609 Views
103 Views

Ξεσπά η μητέρα του Θανάση-«Συνεχιζόμενο έγκλημα συγκάλυψης, συνεργάζονται με τον υπόκοσμο»

11/10/2023 Instrumental 103 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Read More




Most Popular

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkRead more