Site icon Hallocy

Πρόστιμα και σε θαμώνες και συναγερμός γι’αποφυγή «πάρτι μεταδόσεων»

Πικρά θα είναι τα κοκτέιλ και τα ποτά για θαμώνες που θα επιλέξουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο σε χώρους, παραβιάζοντας τα μέτρα αποστάσεων και υγιεινής που είναι σε ισχύ. Ο Αρχηγός Αστυνομίας διαμηνύει ότι οι αστυνομικοί που θα είναι επί ποδός απ’ αύριο σ’ όλη την Κύπρο έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες όπως προχωρούν σε καταγγελίες και των θαμώνων εκεί και όπου χρειάζεται.

Όπως ανέφερε και το βράδυ της Πέμπτης το ΣΙΓΜΑ σε ρεπορτάζ του για το ζήτημα των αυξημένων ελέγχων ενόψει Σαββατοκύριακου, η Δύναμη έχει καθορίσει επιχειρησιακό πλάνο στο οποίο θα συνδράμουν αστυνομικοί απ ‘όλες τις επαρχίες προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες που είδαμε το Τριήμερο του Κατακλυσμού.

Αυτό που όλοι απεύχονται είναι οι μαζικές συναθροίσεις με υψηλό συγχρωτισμό σε εσωτερικούς ή και εξωτερικούς χώρους να μην οδηγήσουν τελικά σε «πάρτι μετάδοσης του ιού».

Στη Νομικών οι ποινές

Η Επιτροπή Νομικών της Βουλής συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου, εκτάκτως και εξετάζει με τη διαδικασία του κατεπείγοντως τις αυξημένες ποινές τις οποίες ενέκρινε τον Μάιο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και το σύνολο της Πολιτείας απευθύνουν έκκληση στην Επιτροπή όπως εγκρίνει τα εν λόγω νομοσχέδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί των τελευταίων ημερών μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε αλλά ταυτόχρονα και να επαγρυπνούμε για τυχόν τοπικές αναζωπυρώσεις.

sigmalive.com

Exit mobile version