Site icon Hallocy

Καταγγελίες κατά Σέπου για κακοποίηση ζώων – Άφησε τη μαντίλα, έπιασε τους γάτους – «κατύσιη του όποιον δω να ταΐζει γατιά»

Σε νέα επεισόδια φαίνεται να πρωταγωνιστεί ο Λοΐζος Σέπος, διευθυντής του Παγκυπρίου Γυμνασίου, όπου τοποθετήθηκε τρεις μήνες μετά την καταγγελία για εκδίωξη μαθήτριας από το σχολείο επειδή φορούσε μαντίλα.

Κατύσιη σας…

Όπως καταγγέλλει σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας στις 5 Ιουνίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ευημερίας Γάτων και μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Ευημερίας Ζώων Λευκωσίας Ντίνος Αγιωμαμίτης, ο κ. Σέπος εδώ και μήνες απαγορεύει τη σίτιση των γάτων (σ.σ. μαζί με αυτά της γειτονιάς αριθμούν όχι πάνω από 12), οι οποίοι βρίσκονται στον περίβολο του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο ίδιος ο διευθυντής του Παγκυπρίου καταστρέφει συστηματικά τις τροφές και το νερό των γάτων, ενώ πρόσφατα άρχισε να ρίχνει κόκκινο πιπέρι μέσα στην τροφή τους, που είναι επιβλαβής ουσία και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους γάτους. Γίνεται επίσης λόγος για απειλές προς τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ταΐζουν γατιά. Συγκεκριμένα ο κ. Σέπος φέρεται να είπε σε συνεδρία του καθηγητικού συλλόγου: «κατύσιη του όποιον δω να ταΐζει γατιά».

Καταγγελία στην Αστυνομία

«Αυτά είναι απαράδεκτα φαινόμενα, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο από τον διευθυντή ενός ιστορικού σχολείου. Η αποστέρηση από ζώο τροφής και νερού αποτελεί σοβαρή παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας και ευημερίας των ζώων και τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση ή και τα δύο μαζί. Έχουν γίνει ήδη καταγγελίες στην Αστυνομία. Με αυτή του τη συμπεριφορά ο κ. Σέπος παραβαίνει επίσης τη συμφωνία που υπήρχε για τη φροντίδα των γάτων στο Παγκύπριο Γυμνάσιο», αναφέρει ο κ. Αγιωμαμίτης στον Πρόδρομο Προδρόμου, καλώντας τον να διερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Προ των ευθυνών

Ο Ντίνος Αγιωμαμίτης είχε αποστείλει επιστολή και στον ίδιο τον κ. Σέπο από τον Φεβρουάριο ενώπιον του οποίου έθετε την καταγγελία περί απειλών την οποία είχε λάβει από ομάδα εκπαιδευτικών. Τον έθετε προ των ευθυνών του σημειώνοντας πως η παρεμπόδιση σίτισης και φροντίδας των ζώων ισοδυναμεί με κακοποίηση, ενώ έκανε αναφορά και σε συμφωνία μεταξύ προηγούμενης διεύθυνσης του σχολείου, του Δήμου Λευκωσίας, της σχολικής εφορείας και εκπροσώπων μαθητών, με την οποία αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός προγράμματος διαχείρισης των γάτων με συγκεκριμένους όρους το οποίο ακολουθείται μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε και στείρωση των γάτων, με την πλειονότητά τους να έχει στειρωθεί, ενώ στειρώθηκαν και γάτοι από τον χώρο της Αρχιεπισκοπής. Ζητούσε από τον κ. Σέπο να αποσύρει άμεσα την απειλή και να φροντίσει ώστε οι εθελοντές και οι εθελόντριες που φροντίζουν τα γατιά του Παγκυπρίου Γυμνασίου θα συνεχίσουν να το κάνουν απρόσκοπτα. Δεν πήρε απάντηση.

Παραινέσεις Καδή

Η μη ανταπόκριση του κ. Σέπου οδήγησε στην επιστολή προς τον κ. Προδρόμου. Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον «Π» ανέφερε πως θα εξετάσει την καταγγελία. Στο μεταξύ, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, επειδή οι επιστολές κοινοποιήθηκαν και στον υπουργό Γεωργίας μέσω των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, οι οποίες έχουν αρμοδιότητες για τον έλεγχο της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, ο Κώστας Καδής επικοινώνησε με τον Λοΐζο Σεπο με παραίνεση να βρεθεί μια λύση αφενός για την ευημερία των γάτων και αφετέρου για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ο κ. Σέπος φέρεται να υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο σημείο όπου σιτίζονται τα γατιά δημιουργεί πρόβλημα και πως είναι πρόθυμος να δεχτεί την αναζήτηση και εξεύρεση άλλου χώρου σίτισής τους εντός του σχολείου.

Εξαφανίστηκε ο «Κώτσιος»

Στο μεταξύ να σημειώσουμε πως ανάμεσα στις καταγγελίες που έχουν γίνει είναι πως στον χώρο σίτισης των γάτων έχει βρεθεί και ποντικοφάρμακο το οποίο ενδέχεται να έφαγαν πουλιά τα οποία βρέθηκαν νεκρά. Καταγγέλθηκε επίσης πως ένας από τους γάτους, ο λεγόμενος Κώτσιος, ο οποίος σύχναζε και στην Αρχιεπισκοπή και ήταν στειρωμένος, μάλιστα ήταν τόσο φιλικός που του άρεσε να παρακολουθεί μαθήματα σε τάξη, έχει εξαφανιστεί.

politis.com.cy

Exit mobile version