Site icon Hallocy

Οργή στις ΗΠΑ για 7χρονο αγόρι που δέχθηκε χημικά στο πρόσωπο από αστυνομικούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Το μικρό αγόρι υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του ενώ ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο με ένα 7χρονο αγόρι να έχει δεχθεί στο πρόσωπο χημικά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σιάτλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Μάντο Έιβερι, το αγόρι ήταν μαζί του αφού είχαν πάει να προσευχηθούν.

Ξαφνικά, σύμφωνα με τον Έιβερι εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά με ορισμένα εξ αυτών να πέφτουν κατευθείαν στο πρόσωπο του 7χρονου.

Ο 34χρονος Εβάν Χρέχα ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες κατέγραψε τα ουρλιαχτά του αγοριού.
Child pepper-sprayed by police in Seattle is helped by Black Lives Matter protesters
Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια.

Το μικρό αγόρι από την πλευρά του, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».

Πηγή: protothema.gr

 

Exit mobile version