Site icon Hallocy

Αυτά είναι τα 20 ξενοδοχεία που ανοίγουν στην Αγία Νάπα!

Πλήρης επιβεβαίωση του πρόσφατου (ημερομηνίας 13/6) αποκλειστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ότι αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων σε Αγία Νάπα και Πρωταρά προγραμματίζουν να ανοίξουν είτε τέλη Ιουνίου, είτε αρχές Ιουλίου ή περί τα μέσα Ιουλίου. Χθες είδε το φως της δημοσιότητας κατάλογος 20 ξενοδοχείων στα δύο μεγάλα θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τα οποία ανακοίνωσαν την επαναλειτουργία τους. Παρόλο που τα δεδομένα στην τουριστική μας βιομηχανία παραμένουν ρευστά λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και οι ξενοδόχοι δεν αναμένουν ικανοποιητική ροή τουριστών μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου που να δικαιολογεί το άνοιγμα όλων ή των περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων (κυρίως των μεγάλων), ορισμένα ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τις πόρτες τους, με την ελπίδα να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας και σύντομα να δεχθούν τις πρώτες κρατήσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Θα πρέπει, ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι το εγχείρημα αυτό εμπεριέχει και ρίσκο, αφού τα δεδομένα διαφοροποιούνται μέρα με τη μέρα. Οι ξενοδόχοι της περιοχής αξιολογούν καθημερινά την κατάσταση με τα κρούσματα του κορωνοϊού που παρατηρούνται κυρίως στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και οι χώρες της Σκανδιναβίας (κυρίως η Σουηδία), και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια ανοίγματα ξενοδοχείων να παραμένουν για την ώρα στον πάγο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης ή και ακύρωσης. Παράλληλα, οι ξενοδόχοι βρίσκονται εν αναμονή και των πακέτων στήριξης του κλάδου τους από την κυβέρνηση.

Οι ημερομηνίες

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κατάλογο που ανακοίνωσε χθες ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ, στην Αγία Νάπα από 1η Ιουλίου θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία Adams (ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι 30/11), Grecian Bay, Grecian Sands και Anmaria, το Alion θα ανοίξει στις 26 Ιουνίου, το Atlantica Mare Village στις 28 Ιουνίου, το Nissi Beach Resorts στις 20 Ιουνίου, το Asterias στις 30 Ιουνίου, το Olympic Lagoon στις 15 Ιουλίου, το Nissiblu στις 3 Ιουλίου, το Melissi στις 4 Ιουλίου και το Faros στις 21 Ιουλίου. Σύντομα αναμένεται να ανοίξει και το Chrysomare. Στον Πρωταρά την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν το Grecian Park, το Capo Bay και το Golden Coast, στις 3 Ιουλίου θα ανοίξει το Sunrise Beach, στις 11 Ιουλίου το Sunprime και στις 20 Ιουλίου το Crystal Springs Beach. Είναι πιθανόν τις προσεχείς μέρες ή εβδομάδες να ανακοινώσουν επίσημα την επαναλειτουργία τους και κάποιες άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. Θυμίζουμε ότι από τις αρχές Ιουνίου, λόγω του τριημέρου του Κατακλυσμού, επαναλειτούργησαν στον Πρωταρά τα ξενοδοχεία Cavo Maris, Constantinos the Great και Vrissiana. Το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι θα ανοίξει και ένας ικανοποιητικός αριθμός τουριστικών διαμερισμάτων (hotel apartments), ενώ μεγάλη ζήτηση έχουν από Κύπριους, κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα, οι εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται στα δύο τουριστικά θέρετρα της επαρχίας.

Ειδικές τιμές για Κύπριους

Σε μια προσπάθεια ικανοποίησης του αυξημένου ενδιαφέροντος που αναμένεται ότι θα υπάρξει από συμπατριώτες μας για διακοπές εντός Κύπρου λόγω της πανδημίας, ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Αμμοχώστου θα προχωρήσει και στη διαμόρφωση ανανεωμένου καταλόγου τιμών, που θα περιλαμβάνει ειδικές προσφορές από τα ξενοδοχεία, τα συγκροτήματα οργανωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών χωριών της περιοχής, οι οποίες θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Για τον λόγο αυτό, οι Κύπριοι που προτίθενται να παραθερίσουν φέτος στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου προτρέπονται να αποτείνονται απευθείας στο ξενοδοχείο της επιλογής τους, πρωτίστως για να επιβεβαιώσουν ότι επαναλειτούργησε, αλλά και για να εξακριβώσουν τόσο τη διαθεσιμότητα δωματίων όσο και το ενδεχόμενο νέων ειδικών προσφορών.

Σανίδα σωτηρίας

Είναι γεγονός πως η στήριξη από τον εγχώριο τουρισμό αποτελεί επιτακτική ανάγκη το φετινό καλοκαίρι για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Αμμοχώστου, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που προκάλεσε η κρίση του κορωνοϊού. Οι ξενοδόχοι της περιοχής βλέπουν την κάθοδο Κυπρίων, ιδίως των κατοίκων της Λευκωσίας, κατά την περίοδο των διακοπών του Αυγούστου ως μια σανίδα σωτηρίας, σε μια προσπάθεια να καλύψουν μερικώς τις σημαντικές απώλειες που θα έχουν από τις παραδοσιακές αγορές. Όσο παρατείνεται το άνοιγμα των συνόρων από χώρες που αποτελούν τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες δεξαμενές άντλησης τουριστών (η Γερμανία και η Ουκρανία συγκαταλέγονται σε αυτές τις χώρες), τόσο πιο πολύ η ξενοδοχειακή βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου θα βασίζεται στον εσωτερικό τουρισμό για να καλύψει ένα μέρος των ζημιών της.

politis.com.cy

Exit mobile version