Site icon Hallocy

Κόμπι Μπράιαντ: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του! Τι συνέβη στο αεροπλάνο

Τι έδειξαν οι έρευνες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ βγήκαν στη δημοσιότητα. Τι συνέβη στο αεροπλάνο; Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο πιλότος είχε χάσει την αίσθηση της θέσης και της γωνίας του ελικοπτέρου.

Nέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τρομακτικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιντ, την κόρη του Τζίτζι κι άλλα επτά άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εκτιμάται ότι ο πιλότος Αρα Ζομπαϊάν, αποπροσανατολίστηκε δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή εξαιτίας της πυκνής ομίχλης.

Νέα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από την έρευνα που διενεργεί η NTSB, δείχνουν πως ο πιλότος του ελικοπτέρου νόμιζε πως είχε αρχίσει να παίρνει ύψος και να ανεβαίνει, ενώ στην πραγματικότητα συνέχιζε την πτωτική πορεία. Σύμφωνα με τα ίδια ντοκουμέντα, ελάχιστες στιγμές πριν από τη συντριβή ο Ζομπαϊάν είπε προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Σκαρφαλώνω στα 400». Ακολούθησε η ερώτηση από τον πύργο ελέγχου για το τι σκοπεύει να κάνει όταν φτάσει σε αυτό το ύψος, όμως ουδέποτε δόθηκε η απάντηση καθώς αμέσως μετά το ελικόπτερο συνετρίβη με ταχύτητα που υπολογίζεται στα 296 χλμ. (184 μίλια).

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το ελικόπτερο συνέχιζε να χάνει ύψος την ώρα που ο Ζομπαϊάν έλεγε ότι ανεβαίνει και προσθέτουν ότι «ο πιλότος θα πρέπει να είχε παρανοήσει τις γωνίες πρόνευσης και περιστροφής του ελικοπτέρου» λόγω της έντασης της ομίχλης στην περιοχή. Επί της ουσίας είχε χάσει πλήρως την αίσθηση του ελικοπτέρου και της θέσης στην οποία βρισκόταν.

Ως προς την ψυχική υγεία του πιλότου πριν από το δυστύχημα, όπως ανέφερε η σύντροφός του, δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ έχουν βγει καθαρές και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για πιθανή χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Πρόσφατα μάλιστα έγινε γνωστό πως η Βανέσα Μπράιαντ, ζητάει αποζημίωση για το δυστύχημα του Κόμπι.

Ακόμη πάντως οι ερευνητές δεν έχουν εκδώσει το ακριβές πόρισμα, το οποίο αναμένεται το προσεχές διάστημα.

πηγή: ethnos,gr

 

Exit mobile version