Site icon Hallocy

Ποιος ήθελε νεκρό τον Βαλεντίνο;

Να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου και να οδηγηθούν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνου, προσπαθούν οι ανακριτές της υπόθεσης. Ο 29χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (25/6) στη βεράντα του πατρικού του σπιτιού στην Ορμήδεια. Οι έρευνες και ανακρίσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία εναποθέτει πολλές από τις ελπίδες της για να οδηγηθεί στους δράστες στα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που θα γίνουν στα τεκμήρια που περισυλλέγησαν από τη σκηνή του εγκλήματος. Όπως γράψαμε και στη χθεσινή μας έκδοση, εντοπίστηκαν δύο φυσίγγια τα οποία ήδη στάλθηκαν για εξετάσεις, με τους ανακριτές να ευελπιστούν ότι θα εντοπίσουν σ’ αυτά το γενετικό υλικό του εκτελεστή, έτσι ώστε να καταφέρουν να τον συνδέσουν επιστημονικά με το έγκλημα. Πιστεύεται ότι ο εκτελεστής παραμόνευε σε χωράφι (θάμνο) πίσω από την κατοικία και σε κάποια στιγμή κρύφτηκε πίσω από τον μικρό φούρνο που βρίσκεται στην πίσω αυλή του σπιτιού. Στη σκηνή εντοπίστηκαν και πατημασιές παπουτσιών, οι οποίες επίσης αξιολογούνται.

Οι δυσκολίες

Το έργο της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης παραμένει δύσκολο για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, διότι η περιοχή όπου διαπράχθηκε ο φόνος είναι αραιοκατοικημένη και δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που να είδαν τον δράστη. Δεύτερον, η συγκεκριμένη περιοχή δεν καλύπτεται από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης έτσι ώστε να εξακριβωθούν οι κινήσεις του εκτελεστή. Αυτά τα δύο γεγονότα δημιουργούν προσκόμματα στην πορεία των εξετάσεων για εντοπισμό του δράστη και των ηθικών αυτουργών, συν το γεγονός ότι το θύμα φαίνεται να είχε πολλά ανοικτά μέτωπα και διαφορές με αρκετά άτομα. Ουσιαστικά η Αστυνομία είναι αναγκασμένη να ξεκινήσει τις έρευνές της από το μηδέν. Το μόνο σίγουρο είναι πως η δολοφονία Βαλεντίνου εντάσσεται στο οργανωμένο έγκλημα και σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

Με κυνηγετικό

Οι εκτιμήσεις των ανακριτών είναι πως ο 29χρονος Καλλιτσιώνης δέχθηκε τους πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση με κυνηγετικό όπλο. Ο δράστης εξαφανίστηκε στο σκοτάδι, χωρίς να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις του. Το θύμα δέχθηκε τα πυρά στο πάνω μέρος του σώματός του. Το μοιραίο βράδυ, ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι, μαζί με τον πατριό, τη μητέρα, τον αδελφό και κάποιον φίλο του. Την ώρα που ο φίλος του αποχωρούσε από το σπίτι, λίγο μετά τις 11.00 μ.μ., ο εκτελεστής «κτύπησε», με τον Καλλιτσιώνη να σωριάζεται νεκρός στην εξωτερική βεράντα του σπιτιού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας. Ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος, αλλά ξεψύχησε μερικά λεπτά αργότερα, χωρίς να προλάβει να πει οτιδήποτε. Ο φίλος του άκουσε τους πυροβολισμούς κι έτρεξε προς το μέρος του Καλλιτσιώνη, όπου τον εντόπισε να κείτεται μέσα σε λίμνη αίματος. Το συγκεκριμένο άτομο δεν αντιλήφθηκε τις κινήσεις του δράστη μετά τους πυροβολισμούς. Πληροφορίες που διέρρευσαν και που διερευνώνται αναφέρουν ότι μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού ακούστηκε να αναχωρεί από την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα αμέσως μετά τη δολοφονία. Επίσης, διερευνάται πληροφορία που έδωσε γείτονας, πως τις προηγούμενες μέρες είδε μοτοσυκλέτες να πηγαινοέρχονται στην περιοχή, γεγονός που το θεώρησε ύποπτο.

Δεχόταν απειλές;

Στο μεταξύ, η Αστυνομία αξιολογεί πληροφορίες από φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, σύμφωνα με τις οποίες ο Καλλιτσιώνης ήταν δέκτης απειλών το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, οι ανακριτές δεν έχουν κάποια επίσημη καταγγελία ενώπιόν τους σε σχέση με απειλές κατά της ζωής του Καλλιτσιώνη. Εξ ου και οι αναφορές αυτές διερευνώνται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πόρισμα της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε χθες στη σορό του θύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη οφείλεται σε αιμορραγικό σοκ και εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από πυροβόλο όπλο, προφανώς κυνηγετικό. Το θύμα δέχθηκε πέντε σφαίρες από κοντινή απόσταση.

politis.com.cy

Exit mobile version