Site icon Hallocy

Πρώτο θέμα στα κατεχόμενα το αλαλούμ με τις διελεύσεις στις ελεύθερες περιοχές

Οι αλλαγές για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια στις αφίξεις στο ψευδοκράτος και τις διελεύσεις μέσω οδοφραγμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από το «υπουργείο υγείας» και οι δυσκολίες που δημιουργούνται για όσους εργάζονται ή θέλουν να επισκεφτούν τις ελεύθερες περιοχές, είναι το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Νέο πρόστιμο για όσους περνούν στον νότο» αναφέρεται στις νέες οδηγίες του «υπουργείου υγείας» σχετικά με την είσοδο στο ψευδοκράτος. Αλλού γράφει ότι, απέσυρε τελικά την αγωγή στο “ανώτατο δικαστήριο” η ένωση τ/κ ιατρών εναντίον της «κυβέρνησης» σχετικά με τις αποφάσεων και τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αναφέρει αλλού ότι ψηφίστηκε από την «βουλή» το προσχέδιο νόμου που αφορά στις αλλαγές στο «σύνταγμα».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πάλι άλλαξαν οι κανόνες» προβάλλει την ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» σχετικά με τις νέες οδηγίες για επίσκεψη στα κατεχόμενα και γράφει ότι αυτό δυσκολεύει και την διέλευση από τα οδοφράγματα. Με φωτογραφίες η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην περιβαλλοντική καταστροφή παραλιών λόγω πετρελαίου που χύνεται στην θάλασσα. Γράφει ακόμα ότι στα πλαίσια κοινής επιχείρησης της «αστυνομίας» και του «τμήματος τελωνείων» σε σφαγείο στην κατεχόμενη Μια Μηλιά διαπιστώθηκε ότι ζώα σφαγιάστηκαν χωρίς τις απαραίτητες άδειες και διαδικασίες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δυσκόλεψε η διέλευση στον νότο» γράφει ότι ενώ το σημαντικό ήταν να συζητηθούν τα μέτρα για τους ταξιδιώτες στα κατεχόμενα από την Τουρκία, τελικά τα μέτρα επηρεάζουν τη διέλευση από τα οδοφράγματα. Αλλού η εφημερίδα εκφράζει την περηφάνια της για την απονομή του δημοσιογραφικού βραβείου «Κουτλού Αταλί». Προβάλλει ακόμα συνάντηση μεταξύ οικογένειας Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, η οποία συναντήθηκε για πρώτη φορά από 1974.

Exit mobile version