Hallocy

Στις φλόγες η εκκλησία του Αγίου Μάμα στη Λεμεσό – Φωνάζουν οι κάτοικοι

Βουβός θρήνος για τις πολύ σοβαρές ζημιές που υπέστη από φωτιά η εκκλησία του Αγίου Μάμα αλλά και θυμός για την στάση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επικρατεί από τις πρωινές ώρες στο χωριό Άγιος Μάμας, στην ορεινή περιοχή Λεμεσού.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα χθες και μετά την παρέμβαση κατοίκων του χωριού αλλά και της Πυροσβεστικής τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, προκαλώντας ζημιές σε μικρό τμήμα του εικονοστασίου, στην τοιχοποιία και στο εσωτερικό του ιερού.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής βεβαιώθηκαν ότι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και αποχώρησαν γύρω στις 9 το βράδυ, όπως και άνδρες της Αστυνομίας. Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα όμως, η φωτιά αναζωπυρώθηκε και προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιες, αφού πλέον καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά το εικονοστάσι, το ιερό, πολλοί σκάμνοι, παλιά βιβλία και ευαγγέλιο και άλλος εξοπλισμός ενώ σουβάδες έπεσαν από πολλά σημεία της τοιχοποιίας. Εκφράζονται φόβοι ότι κάηκαν και εικόνες που χρονολογούνται από το 1850 ή και παλαιότερα.

Κάτοικοι του χωριού είναι εξοργισμένοι για το γεγονός ότι κανένα μέλος της Πυροσβεστικής δεν έμεινε στην εκκλησία για την περίπτωση αναζωπύρωσης της φωτιάς, με συνέπεια οι ζημιές από την αναζωπύρωση να είναι πολλαπλάσιες από τις ζημιές που είχε προκαλέσει αρχικά η χθεσινή φωτιά.

Ο ναός είχε συντηρηθεί και ανακαινιστεί πριν από δύο χρόνια.

politis.com.cy

Exit mobile version