Site icon Hallocy

Σε «μπελάδες» ταξιδιώτης, θετικός στον ιό που συμπλήρωσε λάθος το CyprusFlight

Σε μπελάδες φαίνεται πως μπήκε ταξιδιώτης ο οποίος ήρθε στην Κύπρο από χώρα η οποία βρίσκεται στην Τρίτη κατηγορία. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, ο επιβάτης εισήλθε στην Κυπριακή Δημοκρατία με πτήση από χώρα Κατηγορίας Α, ενώ η αρχική χώρα αναχώρησης του ήταν Χώρα Κατηγορίας Γ, χωρίς να έχει στην κατοχή του το ηλεκτρονικό CyprusFlightPass.

Όταν ζητήθηκε από τον επιβάτη στον αερολιμένα της Δημοκρατίας να συμπληρώσει χειρόγραφα το έντυπο, ώστε οι Ιατρικές Υπηρεσίες να έχουν τα στοιχεία του, κατέγραψε λανθασμένα στοιχεία σε σχέση με τις λεπτομέρειες της πτήσης του. Ο εν λόγω επιβάτης, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων σε συνεννόησή του με τον Υπουργό Υγείας, έχει καταγγελθεί από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, στον Αρχηγό Αστυνομίας για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα από μέρους του.

Σημειώνεται ότι, ο συγκεκριμένος επιβάτης, όταν παρουσίασε συμπτώματα και πραγματοποίησε, ιδιωτικά, εργαστηριακό έλεγχο για το Covid-19, όπου και αποδείχτηκε ότι συνιστούσε θετικό κρούσμα, ενημέρωσε τις Ιατρικές Υπηρεσίες, ότι η αρχική χώρα αναχώρησής του ήταν χώρα Κατηγορίας Γ.

 

Exit mobile version