Site icon Hallocy

Δρ. Καραγιάννης: Φαίνεται να δημιουργείται εστία μόλυνσης στη Λεμεσό

Για την εμφάνιση ορφανών κρουσμάτων στην κοινότητα και συγκεκριμένα στην επαρχία της Λεμεσού, μίλησε στο SigmaLive το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Αρχικά τόνισε ότι προκαλεί ανησυχία η εμφάνιση ορφανών κρουσμάτων στην κοινότητα και συγκεκριμένα στην επαρχία της Λεμεσού.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται να δημιουργείται εστία μόλυνσης στη Λεμεσό», ενώ πρόσθεσε ότι ίσως τα συγκεκριμένα κρούσματα να προήλθαν από το εξωτερικό με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και μέσα από τυχαίες επαφές να προέκυψαν τα ορφανά κρούσματα.

Πρόσθεσε ότι ένα μέτρο για αντιμετώπιση αλλά και εντοπισμό άλλων ορφανών κρουσμάτων είναι οι 1000 με 2000 τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην επαρχία της Λεμεσού.

Διευκρίνισε ότι τη δεδομένη στιγμή είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο ενός τοπικού «lockdown» στη Λεμεσό, επισημαίνοντας όμως ότι οι κάτοικοι της Λεμεσού πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται στην κοινότητα και απειλεί τη δημόσια υγεία.

Τέλος, ο δρ Καραγιάννης επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση από πλευρά της ομάδας ιχνηλάτησης έτσι ώστε να εντοπιστεί η πηγή μόλυνσης και να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το φαινόμενο.

 

Exit mobile version