Site icon Hallocy

ΒΙΝΤΕΟ: Ποιος κορωνοϊός… Το έλα να δεις σε αμφιθέατρα, μπαράκια και πανηγύρια

Πονοκέφαλο προκαλούν τα κρούσματα απειθαρχίας που παρατηρούνται σε μαζικές εκδηλώσεις, με το Υπουργείο Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπό τον φόβο πισωγυρίσματος, καθώς τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται πως υπάρχουν στην κοινότητα ορφανά κρούσματα κορωνοϊού και υπάρχουν εγχώριες αλυσίδες μετάδοσης.

Οι πολίτες φαίνεται να άφησαν πίσω τους την πανδημία και να μην αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή, αφού τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται μαζικές συνάξεις σε εκδηλώσεις, χωρίς να τηρούνται τα ανάλογα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συναυλίες με κατάμεστα αμφιθέατρα, νυχτερινά μαγαζιά ασφυκτικά γεμάτα, με τον κόσμο να διακινείται και να χορεύει, πανηγύρια έξω από ναούς με μεγάλο συγχρωτισμό κόσμου και μαζικές συγκεντρώσεις οπαδών σε δρόμους και σε κερκίδες να φωνάζουν συνθήματα και να ανάβουν φωτοβολίδες, παρά τις απαγορεύσεις που προνοεί το σχετικό πρωτόκολλο, είναι τα χαρακτηριστικά του σκηνικού που επικρατεί τουλάχιστον την τελευταία εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε του Υπουργείο Υγείας, αναφέρει πως έχουν δοθεί στοιχεία στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση και δέουσες ενέργειες, ενώ την ίδια ώρα δόθηκαν οδηγίες και σε όλες τις αρμόδιές υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρές επιβολές προστίμων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Το Υπουργείο Υγείας τονίζει κατ’ επανάληψη πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και πως θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, καθώς ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα, ενώ την ίδια ώρα μελετώνται πιθανά νέα μέτρα.

reporter.com.cy
Exit mobile version