Site icon Hallocy

Ανησυχεί η Κυβέρνηση για την αύξηση κρουσμάτων-Η έκκληση προς το κοινό

Η έξαρση στη Λεμεσό, καθώς και τα αυξημένα κρούσματα παγκύπρια, προκαλούν πονοκέφαλο και ανησυχία στην Κυβέρνηση.

Για την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο ενημερώθηκε σχετικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και στην κατάσταση που επικρατεί στη Λεμεσό.

Μετά το πέρας του Υπουργικού, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, απηύθυνε έκκληση στο κοινό να τηρεί τα μέτρα.

«Έκκληση της Κυβέρνησης προς όλους είναι να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αφού πέραν από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε, είναι και το ζήτημα της συλλογικής ευθύνης», σημείωσε ο κ. Σεντώνας.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργικό η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τρεις χιλιάδες τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους στη Λεμεσό και την υπόλοιπη Κύπρο. «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο δειγματοληπτικούς ελέγχος», σημείωσε.

Τεστ κορωνοϊού σε πολίτες και εργαζόμενους
Εν τω, μεταξύ ο Δήμαρχος Λεμεσού συναντήθηκε το πρωί με τη Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και μέλος της Επιστημονικής ομάδας για τον κορωνοϊό, Ελισάβετ Κωνσταντίνου η οποία τον ενημέρωσε για τα κρούσματα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διενέργεια 5 χιλιάδων δειγματοληπτικών ελέγχων για την νόσο Covid.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, δυο κινητές μονάδες σε Επίχωση και πλατεία Διοικητηρίου, θα πραγματοποιήσουν 2 χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Άλλες 3 χιλιάδες έλεγχοι θα γίνουν σε εργαζόμενους υποστατικών μαζικής συνάθροισης καθώς και υπαλλήλων εταιρειών που διακινούνται στο εξωτερικό.

 

Exit mobile version