Site icon Hallocy

Κωστρίκης: Το εμβόλιο το τέλος του μαραθωνίου- Η ερμηνεία για ασυμπτωματικούς

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κύπρο με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Συγκεκριμένα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ασυμπτωματικούς, οι οποίοι ανέφερε ότι είναι το χαρακτηριστικό αυτής της έξαρσης, κάτι που καθιστά δύσκολη την διάγνωση. Πρόκειται για άτομα με πολλές επαφές, οι οποίοι λόγω του νεαρού της ηλικίας τους είναι ασυμπτωματικοί αλλά είναι θέμα χρόνου η επιδημία να φτάσει και στους μεγαλύτερους. Εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο ειδικός απηύθυνε μήνυμα προς τον κόσμο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μαραθώνιο, ο οποίος δεν θα τελειώσει σε δύο τρεις εβδομάδες. Όλοι πρέπει να μπούμε στην φιλοσοφία του lockdown, να τηρούμε δηλαδή τα μέτρα με τις αποστάσεις και τις μάσκες προστασίας. Τόνισε ότι το τέλος του μαραθωνίου αυτού είναι το εμβόλιο και μέχρι τότε πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την φιλοσοφία.

Αναφέρθηκε επίσης σε όσους ταξιδεύουν, καλώντας τους να έχουν προσωπική ευθύνη να αυτοπεριορίζονται και να κάνουν τεστ.

Τέλος, είπε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα κανονικότητα, η οποία να εμπεριέχει την μάσκα και την αποστασιοποίηση μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Κάλεσε τον κόσμο να έχουν υπομονή για να κρατήσουμε την κατάσταση της ασθένειας σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε το βίντεο:

sigmalive.com

Exit mobile version