Site icon Hallocy

Υπάλληλος της Cyta ανακρίνεται για κλοπή

Υπάλληλος της Cyta τέθηκε χθες υπό 8ήμερη κράτηση, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί σοβαρή υπόθεση κλοπής καλωδίων από αποθήκη αποθεμάτων του οργανισμού στον Ύψωνα, στην οποία ο ύποπτος εργαζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», από τα όσα κατέθεσε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο αστυνομικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση συνάγεται ότι υπάρχουν στοιχεία και οπτικό υλικό που συνδέουν κατ’ αρχήν τον υπάλληλο της Cyta με την απομάκρυνση του υλικού από τις αποθήκες και τη διάθεσή του σε άλλα πρόσωπα. Είναι δε πιθανόν να κριθεί επιβεβλημένο να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου για διάταγμα προσωποκράτησης και άλλα άτομα, που φαίνεται ότι έχουν σχέση με την υπόθεση.

Τι λείπει από την αποθήκη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θέμα ήρθε στο φως ύστερα από αιφνίδιο έλεγχο (μετά από καταγγελίες) που έγινε από τη Cyta κατά την απογραφή αποθεμάτων στην αποθήκη της στον Ύψωνα. Διαπιστώθηκε πως υπήρχε έλλειμμα σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε δύο ειδών καλώδια της Cyta. Από την αποθηκευμένη ποσότητα καλωδίου (7253), 1.200 ζεύγη, διαπιστώθηκε έλλειμμα 4.706 μέτρων αξίας 149.462 ευρώ και από την ποσότητα του καλωδίου (7271), 800 ζεύγη, διαπιστώθηκε έλλειμμα 600 μέτρων αξίας 18.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η Αστυνομία, στις 05/08/2020 διεξήχθη έκτακτη απογραφή των αποθεμάτων στην αποθήκη της Cyta στον Ύψωνα, στην οποία, προφανώς λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο ύποπτος εργαζόταν μόνος του από τις 17/03/2020 μέχρι τις 21/05/2020. Με τη διαπίστωση των ελλειμμάτων, ακολούθησαν αστυνομικές έρευνες, από τις οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 48χρονου υπάλληλου του οργανισμού, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος το βράδυ της Τετάρτης για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση του υπόπτου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για δύο αδικήματα:

Α) Κλοπή από υπάλληλο.

Β) Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά την Αστυνομία, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 17/03/2020-12/08/2020.

Τον συνδέει η κάμερα

Από τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία προκύπτει ότι από έλεγχο που διενεργήθηκε μέσω του κλειστού κυκλώματος στον χώρο των αποθηκών, όπου και έγινε η απογραφή, καταγράφεται στις 16/06/2020 ο ύποπτος να φορτώνει καλώδια σε μονοκάμπινο υπηρεσιακό όχημα και στη συνέχεια διαπιστώνεται ότι το πιο πάνω όχημα, στο οποίο υπάρχει εγκατεστημένο GPS, σταθμεύει σε μονάδα ανακύκλωσης μετάλλων στην περιοχή του φράγματος Κούρη, γεγονός που συνέβη εκ νέου στις 17/06/2020 και 18/06/2020.

Επίσης, στις 19/06/2020 καταγράφεται από το σύστημα φορτηγό εταιρείας πώλησης υλικών οικοδομής στον χώρο των αποθηκών να φορτώνεται από τον ύποπτο, με τη χρήση φόρκλιφτ, με πέντε κουλούρες καλώδια και να αποχωρεί.

Στις 24/06/2020 καταγράφεται εκ νέου φορτηγό της πιο πάνω εταιρείας να μεταφέρει καλώδια της Cyta, παρουσία του υπόπτου, ο οποίος τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν με άδεια ασθενείας.

Επίσης, στις 27/07/2020 ο ύποπτος, οδηγώντας φόρκλιφτ, τοποθέτησε εκ νέου καλώδιο στο φορτηγό της πιο πάνω εταιρείας υλικών οικοδομής.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, οι φορτώσεις καλωδίων έγιναν χωρίς καμία εξουσιοδότηση από κανέναν αρμόδιο λειτουργό και εν αγνοία του παραπονούμενου οργανισμού (Cyta).

Πώς απάντησε

Με το πέρας της απογραφής, ο ύποπτος ανέφερε ότι τα καλώδια ήταν παλιά και τα μετέφερε στις αποθήκες του οργανισμού στο Δάλι, ισχυρισμό που αντέκρουσε άλλος υπάλληλος του οργανισμού, ο οποίος και ανέφερε ότι τέτοιου είδους φορτίο δεν παραδόθηκε.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος αρνείται κάθε ανάμειξη, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς. Σχετικά με τις κινήσεις του κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, ο ύποπτος και πάλι έδωσε κάποιους ισχυρισμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί τρεις καταθέσεις, ενώ με τα όσα προκύπτουν αναμένεται να ληφθούν ακόμα 35 από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό του περιβάλλον. Εξετάσεις θα γίνουν και στο εμπλεκόμενο κατάστημα πώλησης υλικών οικοδομής.

politis.com.cy

Exit mobile version