Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου

Παραλία της Κύπρου στις 10 πιο απομονωμένες της Ευρώπης

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι ταξιδιώτες ανά την υφήλιο αναζητούν τη γαλήνη σε ειδυλλιακές παραλίες και ασφαλή καταφύγια, ιδανικά για social distancing σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Λόγος για τον οποίο η βρετανική εφημερίδα Mirror δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις δέκα πιο πριβέ, ειδυλλιακές παραλίες της Ευρώπης, που επέλεξε η βρετανική tour operator LoveHolidays βάσει αξιολογήσεων πελατών του TripAdvisor και ανάμεσά τους φιγουράρει και μία κυπριακή παραλία.

Πρόκειται για την παραλία της Λάρας στην Πάφο, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον σχετικό κατάλογο. Η παραλία της Λάρας, μεταξύ Μαϊου και Αυγούστου φιλοξενεί χελώνες που εκκολάπτονται. Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία στην περιοχή του Ακάμα, η οποία περιβάλλεται από χρυσαφιά άμμο και πεντακάθαρα καταγάλανα νερά. Στην παραλία της Λάρας δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές και αν και σχεδόν ερημική παραλία το σκηνικό που δημιουργεί το τοπίο της είναι μαγευτικό για κάθε επισκέπτη.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν και τέσσερις ελληνικές παραλίες. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η παραλία Άχλα της Άνδρου, στην τρίτη θέση η παραλία Κιμηλιά της Κεφαλονιάς, στην τέταρτη θέση η παραλία Δαφνούδι επίσης στην Κεφαλονιά και στην έβδομη θέση το Κεδρόδασος Αλυκού στη Νάξο.

Το LoveHolidays έψαξε χιλιάδες κριτικές για παραλίες στο TripAdvisor για να αποκαλύψει εκείνες που συνιστώνται ως απομονωμένες, απομακρυσμένες ή κρυμμένες. Για να διασφαλιστεί ότι εξασφαλίστηκε μια λίστα με τις καλύτερες, η εταιρεία απέκλεισε παραλίες που συνδέονται με ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Πηγή: philenews

Διαβάστε επίσης