Site icon Hallocy

Ετοιμάζουν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει φθινοπώρου

Νέα τηλεδιάσκεψη με τη συμβουλευτική επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό θα έχει σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στην ατζέντα θα βρεθεί η λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων μέχρι τις αρχές του 2021, οπότε και αναμένεται η εξασφάλιση του εμβολίου.

Το Υπουργείο Υγείας μελετά μέτρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν περιορισμούς σε ιδιωτικές ή άλλες συναθροίσεις και θα επιβάλλουν ωράρια λειτουργίας στους χώρους εστίασης σε παγκύπρια βάση.

Oι όποιες αποφάσεις ληφθούν ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή, στο Τρόοδος.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για τον τρόπο, με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΕΔ θα έχει σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τους οργανωμένους γονείς και τη Δευτέρα με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ.

Οκτώ κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου από σύνολο 4.315 εργαστηριακών διαγνώσεων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.359.

Ο ασθενής, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκωσίας και διασωληνώθηκε. Στην Αμμόχωστο παραμένει σε θάλαμο ένας ασθενής σε σταθερή κατάσταση.

Στο μεταξύ οι κυβερνήσεις πολλών κρατών έχουν μπει σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση τεράστιων ποσοτήτων εμβολίων γρίπης, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και προκράτηση επαρκών δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Η συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης το Φθινόπωρο προκαλεί ανησυχία σε επιστήμονες και πολίτες.

Η κατάσταση, που επικρατεί διεθνώς, υποχρέωσε χθες τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει ανακοίνωση καλώντας τις κυβερνήσεις να σταματήσουν τον «εμβολιαστικό εθνικισμό».

Στην Κύπρο το υπουργείο Υγείας αναμένει στις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη παρτίδα από τα συνολικά 180.000 εμβόλια γρίπης, που έχει παραγγείλει.

Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί αίτημα, μέσω των διαδικασιών της Ε.Ε., για εξασφάλιση 1,2 εκατ. δόσεων για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα από τον Δεκέμβριο θα αποκτήσει πρόσβαση σε 700.000 δόσεις του νέου εμβολίου δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Θα πρόκειται, είπε, για το πρώτο πακέτο από τις συνολικά τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, που θα λάβει η χώρα.

sigmalive.com

Exit mobile version