Site icon Hallocy

Ιστορικό κακοποίησης και βίας στην οικογένεια πίσω από το φόνο στα Λεύκαρα

Ιστορικό κακοποίησης και βίας εντός της οικογένειας φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τα κίνητρα του 25χρονου πατροκτόνου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τον 64χρονο πατέρα του. 

Το θύμα διέμενε τα τελευταία χρόνια στα Λεύκαρα και ο εντοπισμός της σορού του έγινε κατορθωτός έπειτα από καταγγελία που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής φιλικό πρόσωπο του 64χρονου, ότι αγνοείτο τις τελευταίες 10 ημέρες.

Η σορός του Αγγλοκύπριου Φρέντερικ Γεωργίου Κλίφορντ εντοπίστηκε την Κυριακή σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στο λυόμενο υποστατικό όπου διέμενε μόνος του, στην ορεινή περιοχή των Λευκάρων, αφού το έγκλημα διαπράχθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Το θύμα διέμενε μόνο του τα τελευταία χρόνια, διότι είχε διαφορές με τα πέντε του παιδιά. Μετά την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε από τους Σοφοκλή Σοφοκλέους, Νικόλα Χαραλάμπους και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε πέντε μαχαιριές στην πλάτη. Τα πέντε τραύματα που έφερε στην πλάτη τα οποία προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο ήταν και η αιτία θανάτου του Κλίφορντ, σύμφωνα και με το πόρισμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 25χρονος γιος του, ο οποίος διαμένει στα Πάνω Λεύκαρα, παραδέχθηκε ότι αυτός σκότωσε τον πατέρα του από τις 9 Αυγούστου. Ανακρινόμενος, ο 25χρονος ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης επικαλέστηκε σοβαρές οικογενειακές διαφορές. Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, πίσω από το οικογενειακό δράμα φαίνεται να κρύβεται ιστορικό κακοποίησης, ενώ υπήρχε κι έντονη διαμάχη μεταξύ των παιδιών με τον πατέρα τους σε σχέση με την γονική μέριμνα της ανήλικης κόρης του θύματος, η οποία βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Γραφείου Ευημερίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεγάλος γιος της οικογένειας ζητούσε να αναλάβει την γονική μέριμνα της αδελφής του, ωστόσο ο 64χρονος πατέρας του διαφωνούσε και ήθελε ο ίδιος να έχει υπό την επίβλεψή του τη θυγατέρα του. Σήμερα, το παιδί παραμένει υπό την φροντίδα των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.

Καταγγελία για βία

Η τελευταία καταγγελία ενώπιον των Αρχών Ασφαλείας για βία στην οικογένεια (σε σχέση με τη συγκεκριμένη περίπτωση) έγινε το 2018, με την υπόθεση να εκκρεμεί για εκδίκαση ενώπιον του δικαστηρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λάρνακας Χαράλαμπου Ζαχαρίου, η καταγγελία αφορούσε στην 15χρονη κόρη του θύματος, η οποία τελικά τέθηκε υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας. Το κλιμάκιο του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 64χρονου, ενώ οι ισχυρισμοί του 25χρονου διερευνώνται ενδελεχώς. Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης σχετικά με υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Exit mobile version