Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου

Έκτακτο δελτίο καιρού – Πιάνει «κόκκινο» το θερμόμετρο

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά θερµή αέρια µάζα αναµένεται σταδιακά από αύριο.

Το απόγευµα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα νότια παράλια µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος στα δυτικά όµως θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, το απόγευµα όµως αυξηµένες νεφώσεις στα ορεινά πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο το Σάββατο ενώ την Κυριακή και τη ∆ευτέρα θα παραµείνει στα επίπεδα του Σαββάτου για να κυµανθεί αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

 

Διαβάστε επίσης