Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Στα ύψη σήμερα ο υδράργυρος- Εκδόθηκε νέα κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία εξέδωσε για το Σάββατο το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τον υδράργυρο να αναμένεται ότι θα φτάσει στους 40 βαθμούς.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα αύριο, Σάββατο, με την μέγιστη θερμοκρασία κατά τις ώρες αυτές να αναμένεται ότι θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται στα ορεινά και στο εσωτερικό ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, ενώ η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές κυρίως ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρούνται στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη, αναμένεται μικρή πτώση στη θερμοκρασία για να παραμείνει ωστόσο αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης