Site icon Hallocy

Ανακάλυψαν 3.900 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα – Συνελήφθη 80χρονος

Φορτωμένος με πλαστό χρήμα φαίνεται πως έφθασε από το εξωτερικό 80χρονος Αγγλοκύπριος, κάτοικος ελεύθερης Αμμοχώστου, στην οικία του οποίου η Αστυνομία ανακάλυψε 78 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δηλαδή ποσό 3.900 ευρώ! Από προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε, μερικά απ’ αυτά φέρουν τον ίδιο σειριακό αριθμό και οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνούν κατά πόσον όλα τα χαρτονομίσματα είναι πλαστά. 

Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο 80χρονος, μαζί με τον 59χρονο φίλο του, επίσης από την επαρχία Αμμοχώστου, να είχαν στήσει κομπίνα διάθεσης στην αγορά παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, με σκοπό να αποκομίσουν αγαθά και χρήματα με ψευδείς παραστάσεις. Η απάτη αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη (27/8), όταν έγιναν δύο καταγγελίες στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από ιδιοκτήτη περιπτέρου και εστιατορίου στη Σωτήρα, σύμφωνα με τις οποίες ανάμεσα στις εισπράξεις τους υπήρχαν και πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Η Αστυνομία παρέλαβε δύο πλαστά χαρτονομίσματα που ήδη είχαν διατεθεί στην αγορά και διαπιστώθηκε ότι είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό. Αρχικά συνελήφθη ο 59χρονος, εναντίον του οποίου υπήρχε καταγγελία από εστιάτορα ότι ο ύποπτος μετέβη την Τρίτη (25/8) στην επιχείρησή του και ζήτησε να του αλλάξει ένα 50ευρω με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας, κάτι που ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας έπραξε, αλλά αργότερα διαπίστωσε ότι το χαρτονόμισμα που του έδωσε ο ύποπτος ήταν πλαστό.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 59χρονου, παρέδωσε στους αστυνομικούς άλλα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ομολόγησε ότι γνώριζε πως τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά. Από τις ανακρίσεις προέκυψε μαρτυρία κι εναντίον του 80χρονου, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν οι ανακριτές της υπόθεσης, είχε κρυμμένα στην οικία του 78 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Πιστεύεται ότι όλα είναι πλαστά, γι’ αυτό και κατασχέθηκαν για εξετάσεις.

politis.com.cy

Exit mobile version