Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

Εκδόθηκε κόκκινη προειδοποίηση- Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα

Κόκκινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία εξέδωσε για σήμερα Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τον υδράργυρο να αναμένεται ότι θα φτάσει στους 44 βαθμούς.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα σήμερα, Δευτέρα, με την μέγιστη θερμοκρασία κατά τις ώρες αυτές να αναμένεται ότι θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 36 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση αναφέρει: «Πάρε μέτρα. Πολύ Ψηλές Θερμοκρασίες έχουν προβλεφθεί. Προστάτεψε τον εαυτό σου και υποστήριξε τους ευάλωτους ανθρώπους. Να ενεργείς σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Αναμένονται πιθανές βλάβες σε υποδομές».

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 μποφόρ και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί ωστόσο αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, στο εσωτερικό και στα ορεινά. Την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Διαβάστε επίσης