Site icon Hallocy

Συνεχίζεται η καταγραφή διεθνώς νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και θανάτων

Στην Γαλλία καταγράφηκαν 8.550 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στην Ινδία σημειώθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με περισσότερες από 90.000 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τουλάχιστον 746 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 42.347 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες.

Επιπρόσθετα, στην Κίνα καταγράφηκαν 10 “εισαγόμενα” κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, στη Βραζιλία σημειώθηκαν 682 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 30.168 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, στην Τουρκία σημειώθηκαν 56 θάνατοι και 1.673 κρούσματα μόλυνσης, στην Γερμανία καταγράφηκε ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 και 988 κρούσματα μόλυνσης, στο Μεξικό επιπλέον 122.765 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στην Αίγυπτος σημειώθηκαν 16 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 130 κρούσματα μόλυνσης, στο Ισραήλ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 1.000 και καταγράφηκαν 2.349 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες.

Στην Αυστραλία ανακοινώθηκε παράταση του αυστηρού lockdown στη Μελβούρνη ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το Σάββατο 8.550 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού έναντι 8.975 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή ήταν ένα ρεκόρ ημερήσιων νέων μολύνσεων αφότου η ασθένεια άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στα τέλη του χειμώνα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει στη Γαλλία από COVID-19 αυξήθηκε κατά 12 φθάνοντας τους 30.698 και ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων τις 317.706.

Ινδία

Ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε και πάλι σήμερα στην Ινδία, με 90.632 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 4,1 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκαν κατά 1.065 οι νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 70.626.

Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει αύριο Δευτέρα τη Βραζιλία σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων covid-19 και να καταστεί η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 6,4 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 193.000 θάνατοι.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού σε κάποιες περιοχές της χώρας και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο λόγω των εκτεταμένων διαγνωστικών τεστ που γίνονται και της χαλάρωσης των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών.

ΗΠΑ

Τουλάχιστον 746 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 χθες Σάββατο στις ΗΠΑ, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη να φθάνει τους 188.579 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Παράλληλα, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 42.347 χθες και έφθασαν τα 6,26 εκατομμύρια στο σύνολο, κατά το πρακτορείο.

Κίνα

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 10 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ακριβώς ο ίδιος αριθμός με αυτόν που ανακοινώθηκε την προηγουμένη, ενημέρωσε σήμερα Κυριακή το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας πως όλα ήταν “εισαγόμενα”, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Είναι η 21η συνεχόμενη ημέρα που δεν διαγνώστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 682 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 30.168 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε σε 126.203 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 4,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Τουρκία

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.673 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί να ανέρχεται σε 278.228.

Το ίδιο διάστημα 56 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 6.620 ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ανέρχεται σε 1.091. Το ποσοστό των ασθενών που παρουσιάζουν πνευμονία εξαιτίας του ιού φθάνει το 7,5%.

Ακόμη 984 πολίτες της Τουρκίας ανέρρωσαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που κρίνεται ότι έχουν αποθεραπευθεί να βρίσκεται πλέον στους 250.092.

Γερμανία

Ακόμη ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19 στη Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.325 νεκρούς στη χώρα, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 988 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να κοντεύει τα 250.000 – ανέρχεται πλέον σε 249.985 – κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νόσων.

Μεξικό

Οι αρχές του Μεξικού έχουν καταγράψει 122.765 επιπλέον θανάτους από αυτούς που αναμένονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έως τα τέλη Ιουλίου, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας με έκθεσή του για τη λεγόμενη πλεονάζουσα θνησιμότητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα ως αυτό το στάδιο.

Το Μεξικό έχει καταμετρήσει – ως χθες Σάββατο – 67.326 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 629.409 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με άλλα λόγια έχει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο εξαιτίας του ιού, που έχει μολύνει πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους στην υφήλιο.

Μετά την πιο πρόσφατη εθνικής κλίμακας μελέτη της για τον δείκτη πλεονάζουσας θνησιμότητας – ένα διεθνώς παραδεκτό μέσο για τον προσδιορισμό του αντίκτυπου της πανδημίας – το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως πέθαναν 122.765 περισσότεροι άνθρωποι απ` ό,τι αναμενόταν την περίοδο από τα μέσα του Μαρτίου ως την 1η Αυγούστου.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό στις αρχές του Αυγούστου ανερχόταν σε 47.000 νεκρούς, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως τα θύματα της πανδημίας ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα.

Χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 6.319 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 475 επιπλέον θάνατοι.

Αίγυπτος

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 130 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να πλησιάζει ολοένα περισσότερο το όριο των εκατό χιλιάδων, καθώς έχει πλέον φθάσει τους 99.712.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 16 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει πλέον επισήμως τους 5.511 νεκρούς.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ακόμη πως από την άλλη πλευρά 903 άνθρωποι κρίθηκε ότι έχουν αναρρώσει και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο των ασθενών που έχουν αποθεραπευτεί στην Αίγυπτο να φθάνει τους 77.208.

Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 14 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 1.007 νεκρούς.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν ακόμη 2.349 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί να φθάνει τις 128.785.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 26.283ϊ 439 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων 128 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Από την άλλη, συνολικά 104.478 έχουν αναρρώσει.

Ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Αριέ Ντέρι δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό Κανάλι 12 ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει σύντομα νέο lockdown σε εθνική κλίμακα εξαιτίας της αύξησης του δείκτη θνητότητας της COVID-19. Πρόσθεσε ότι αναμένει να ληφθούν αποφάσεις την Πέμπτη.

Αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση αρχίζει να επιβάλλει τοπικές καραντίνες στις περιοχές όπου ο δείκτης είναι ο υψηλότερος, οι οποίες χαρακτηρίζονται “κόκκινες” με βάση το νέο σύστημα του “φωτεινού σηματοδότη” που έχει υιοθετήσει η ισραηλινή κυβέρνηση (με τέσσερα χρώματα: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) για να ορίζεται το επίπεδο των περιοριστικών μέτρων.

Αυστραλία

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας παράτεινε το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί λόγω κορωνοϊού στην πρωτεύουσα Μελβούρνη κατά δύο εβδομάδες, ως τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε την παράταση του lockdown, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου, και παρουσίασε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων τους επόμενους δύο μήνες.

Λόγω των περιορισμών στη Μελβούρνη έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται σε μια περιοχή ακτίνας 5 χιλιομέτρων γύρω από τα σπίτια τους.

“Δεν μπορούμε να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή. Αν το κάνουμε, θα χάσουμε πολύ γρήγορα τον έλεγχο”, τόνισε ο Άντριους.

Η Βικτόρια, η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, είναι το επίκεντρο ενός δεύτερου κύματος της επιδημίας covid-19, με τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί εκεί να αντιπροσωπεύουν το 75% του συνόλου στη χώρα (26.282) και τους θανάτους το 90% (753 συνολικά).

Χθες στην πολιτεία εντοπίστηκαν 63 νέα κρούσματα κορωνοϊού και καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι, σημαντική μείωση από τα 725 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις 5 Αυγούστου, στην κορύφωση του δεύτερου κύματος.

Αντίθετα, η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, δεν έχει καταγράψει περισσότερα από 13 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως από τις αρχές Αυγούστου.

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Xinhua – Sputnik- AFP /ΔΝ/ΑΑΡ

Exit mobile version