Site icon Hallocy

Λεμεσός: Έφυγαν από το νηπιαγωγείο και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι

Απίστευτο, αλλά ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε κάποια ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, περιστατικό στη Λεμεσό. Δύο παιδάκια, 3 και 4 χρονών, το έσκασαν από το νηπιαγωγείο χωρίς να γίνουν αντιληπτά από κανέναν και περιφέρονταν στους δρόμους μόνα, μέχρι που τα βρήκε τυχαία γυναίκα και τα οδήγησε στην Αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη βδομάδα κατά τη δεύτερη μέρα λειτουργίας του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου μετά τις θερινές διακοπές. Όταν η Ρωσίδα μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού πήγε το μεσημέρι στον σταθμό για να παραλάβει το παιδάκι της, είδε με έκπληξη ότι ενώ σχεδόν όλα τα παιδάκια αποχώρησαν, το δικό της δεν εμφανίσθηκε. Αφού περίμενε περίπου 20 λεπτά, θεωρώντας ότι ίσως το παιδάκι να ήταν μέσα με κάποια δασκάλα, εισήλθε στο κτήριο και άρχισε να ρωτά για το παιδί της, όμως κανένας ούτε γνώριζε κάτι, και το χειρότερο, ούτε είχαν αντιληφθεί καν την απουσία του παιδιού. Ένα παιδάκι ωστόσο είπε ότι είδε το αγοράκι και ένα άλλο κοριτσάκι 4 χρόνων να φεύγουν από το σχολείο. Η μητέρα αναστατωμένη και έξαλλη ζήτησε να ειδοποιηθεί αμέσως η Αστυνομία, όμως συνάντησε αρχικά την άρνηση των υπευθύνων του νηπιαγωγείου. Μετά από πάροδο σχεδόν μίας ώρας, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, η οποία άρχισε να ψάχνει για το παιδί, όπως και οι κατατρομαγμένοι και πανικόβλητοι γονείς.

Βρέθηκαν να περιφέρονται

Αφού πέρασε αρκετή ώρα αγωνίας, η Αστυνομία τηλεφώνησε στον σταθμό και ενημέρωσε ότι μία Κύπρια γυναίκα βρήκε τα δύο παιδάκια να περιφέρονται στους δρόμους σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από το νηπιαγωγείο και τα οδήγησε στην Αστυνομία, όπου και τα παρέδωσε. Όπως εξήγησαν τα παιδάκια, παίζοντας στο σχολείο έσπασαν κάτι, και επειδή φοβήθηκαν ότι θα τιμωρηθούν, το έβαλαν στα πόδια για να γλυτώσουν. Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την παντελή έλλειψη προσοχής, αλλά και την αμέλεια και ανευθυνότητα του νηπιαγωγείου, και, φυσικά, αποφάσισαν να μην ξαναπάρουν το παιδάκι τους στο συγκεκριμένο σχολείο.

Εκεί όπου η βοηθός δάγκωσε τον ιδιοκτήτη

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη στο ίδιο νηπιαγωγείο που την περασμένη εβδομάδα βοηθός καταγγέλθηκε από τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας ότι, μετά από παρατήρηση που της έκανε, τον δάγκωσε στο χέρι προκαλώντας του τραύμα στα δάχτυλα, περιστατικό που και ίσως τελικά να έχει σχέση με την εξαφάνιση των δύο παιδιών, αλλά και που δείχνει ότι στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο κάτι δεν πάει καλά.

politis.com.cy

Exit mobile version