Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

Εξαφάνιση Μαντλίν: Μήπως εντοπίστηκε ο πραγματικός ένοχος αυτή τη φορά;

Ένας νέος ύποπτος έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό στην έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Ο ανταποκριτής εγκλήματος του Sky News , Martin Brunt, βρίσκεται στο μονοπάτι του Christian B στην Πορτογαλία και τη Γερμανία για να μάθει περισσότερα για αυτόν.

Μεταξύ των κρατουμένων της φυλακής υψίστης ασφάλειας του Κίελ στη βόρεια Γερμανία, υπάρχει ένας φυλακισμένος που έχει γίνει ο πιο διαβόητος από όλους. Είναι απομονωμένος για την δική του προστασία και του επιτρέπεται να γυμνάζεται μόνος του, μόνο για μία ώρα την ημέρα.

Με τη δημοσίευση του πλήρους ονόματός του που υπόκειται στους γερμανικούς νόμους περί απορρήτου, είναι γνωστός μόνο ως Christian B – αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν ακριβώς ποιος είναι.

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο καταδικασμένος παιδόφιλος, βιαστής και διακινητής ναρκωτικών αναγνωρίστηκε ως ο τελευταίος ύποπτος στην υπόθεση Madeleine McCann, ύποπτος για απαγωγή και δολοφονία του μικρού κοριτσιού που εξαφανίστηκε πριν από 13 χρόνια κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Πορτογαλία.

Ο συγκεκριμένος είναι καταδικασμένος παιδόφιλος, ήταν στην ίδια περιοχή τη νύχτα που εξαφανίστηκε το κορίτσι, το κινητό του τηλέφωνο ήταν σε κοντινή απόσταση. Την επόμενη μέρα άλλαξε την θέση ενός από τα οχήματά του.

Καθώς οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν τα ζωτικά στοιχεία που χρειάζονται για να τον κατηγορήσουν για την απαγωγή της Madeleine, ο Christian B τώρα αποτελεί το αντικείμενο τριών νέων ερευνών στην Πορτογαλία.

Ο εισαγγελέας του Braunschweig, Hans Christian Wolters, πιστεύει ότι η Madeleine είναι νεκρή και ο Christian B είναι ο δολοφόνος, αν και δεν θα το αποκαλύψει γιατί δεν είναι τόσο σίγουρος. Δεν υπάεχουν ακόμα επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Στο γραφείο του κοντά στο ανακατασκευασμένο κέντρο της μεσαιωνικής πόλης, ο κ. Wolters είπε: «Δεν βρήκαμε τίποτα τους τελευταίους τρεις μήνες για να μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε τον λάθος ύποπτο, αλλά τα στοιχεία που έχουμε τώρα είναι τα ίδια που είχαμε όταν κάναμε την πρώτη μας ένσταση στις 3 Ιουνίου.

″Είχαμε εκατοντάδες κλήσεις – 400 σε εμάς και εκατοντάδες στην Scotland Yard – αλλά δεν έχουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να χρεώσουμε τον Christian B. Αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας κάνουν να ελπίζουμε ότι η έρευνά μας θα είναι πιο επιτυχής”, πρόσθεσε.

Οι γερμανικές, βρετανικές και πορτογαλικές αρχές έχουν επικεντρωθεί στον Christian B εδώ και τρία χρόνια, αφού ένας συνεργάτης του είπε στην αστυνομία ότι του είχε ομολογήσει αποτελεσματικά, σε μια συνομιλία με μπαρ, ότι είχε απαγάγει τη Μαντλίν.

Αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία που να συνδέουν τον ύποπτο με το θύμα, παρόλο που έχουν εξετάσει το VW τροχόσπιτο και το αυτοκίνητο Jaguar που οδηγούσε εκείνη τη στιγμή.

Οι ανακριτές φαίνεται αποφασισμένοι να διώξουν τον Christian B για άλλα εγκλήματα, ακόμα κι αν δεν βρουν τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται ακόμη για να τον κατηγορήσουν για την απαγωγή της Madeleine McCann.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και όπως μεταδίδει το Sky news μία κοπέλα από τη Γερμανία, που σήμερα είναι 23 ετών υποστηρίζει ότι στο πρόσωπο του βασικού υπόπτου για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν αναγνώρισε τον άνθρωπο που πριν από 13 χρόνια, τον Απρίλιο του 2007, της είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε μια παραλία στην Πορτογαλία. Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε λίγες εβδομάδες πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν, στις 3 Μαΐου.

Όπως επισημαίνει η 23χρονη, όταν ήταν 10 ετών και βρισκόταν στην παραλία Σαλέμα, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ την απομόνωσε και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται μπροστά της πριν ο αδελφός και ο πατέρας της κοπέλας αρχίσουν να τον κυνηγούν, χωρίς να καταφέρουν να την πιάσουν.

Η παραλία στην οποία έγινε η επίθεση κατά της 10χρονης απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την Πράια Ντα Λουζ, όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν Μακάν.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης