Site icon Hallocy

Η δραματική έκκληση των γονιών 8χρονης Κύπριας που σκοτώθηκε σε τρομοκρατικό

Η οικογένεια του νεότερο θύματος του τρομοκρατικού κτυπήματος στο Manchester Arena ζητάει διαφάνεια κατά τη διαδικασία της δημόσιας ακρόασης για την έκρηξη που αρχίζει τη Δευτέρα.

Η 8χρονη Κύπρια, Saffie Ρούσσος, ήταν ένα από 22 θύματα της βομβιστική επίθεσης κατά τη διάρκεια συναυλίας της Ariana Grande στο Manchester Arena τον Μάιο του 2017.

Η διαδικασία, η οποία θα εξετάσει τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση, θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο δικαστηρίου στο Μάντσεστερ.

Μάλιστα, μερικά κομμάτια της διερεύνησης θα γίνουν ιδιωτικά για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ ο Αμπέντι ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές χωρίς, ωστόσο, να είναι αντικείμενο κάποιες ενεργής έρευνας αλλά πιθανότατα αντιμετωπιζόταν σαν περιφερειακό πρόσωπο. Σύμφωνα με το BBC, αναμένεται ότι αξιωματούχος θα δώσει στοιχεία για την έρευνα.

Οι γονείς της 8χρονης Κύπριας, ο Άντρου και η Λίζα Ρούσσος, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη διαφάνεια κατά την έρευνα, ζητώντας απαντήσεις για τους χειρισμούς μετά το μακελειό.

Ο κ. Ρούσσος δήλωσε στο BBC ότι: «Όλο ακούω ότι μάθαμε το μάθημα μας, αλλά δεν το μάθαμε, ούτε θα το μάθουμε, εκτός κι εάν δούμε αυτή τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια από τους εμπλεκόμενους, ώστε να πάρουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».

Επίσης, ζήτησε οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες να παραμείνουν στην ακρόαση.

Η μητέρα της 8χρονης συμπλήρωσε: «Προφανώς θα πρέπει να εμπιστευτούμε πλήρως τον πρόεδρο (της ακρόασης). Αλλά αυτή η διαδικασία δεν έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη, αλλά θα πρέπει να έχει να κάνει με τη διαφάνεια, και νιώθω ότι δεν θα την έχουμε, εάν ένας εκπρόσωπός μας δεν βρίσκεται στο δωμάτιο».

Η Λίζα Ρούσσος βρισκόταν στο γήπεδο με την κόρη της κατά την τρομοκρατική επίθεση και είχε παραλύσει προσωρινά λόγω των τραυμάτων της.

Πρόσθεσε ότι «το χειρότερο πράγμα για μένα είναι εάν η Saffie μπορούσε να σωθεί. Το να το σκέφτομαι αυτό, όχι μόνο για τη Saffie, αλλά και για τους άλλους ανθρώπους. Πώς μπόρεσαν να αφήσουν πληγωμένους τους ανθρώπους για ώρες; Είναι τρελό. Θυμάμαι να βρίσκομαι εκεί νομίζοντας ότι η βοήθεια θα ερχόταν σύντομα, αλλά στο τέλος ένιωσα να βρίσκομαι εκεί για ώρες».

Exit mobile version