Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου

300 ευρώ οι χωρίς μάσκα, σε δίκη οι διοργανωτές της διαδήλωσης κατά των κορωνομέτρων

Εξώδικο στη βάση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου έλαβαν όσοι αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες και τα drones που βρίσκονταν χθες, πάνω από την πλατεία Ελευθερίας -στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από ομάδα πολιτών που αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοιού (υποχρεωτική χρήση μάσκας κλπ), καθώς και για το 5G- και δεν τήρησαν το σχετικό Πρωτόκολλο (μάσκες, αποστάσεις).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, που μίλησε στο politis.com.cy, μέχρι σήμερα Κυριακή απόγευμα αναγνωρίστηκαν 22 πρόσωπα που έλαβαν μέρος στην διαδήλωση χωρίς να τηρούν το Πρωτόκολλο για την περίσταση, εκ των οποίων οι τρεις είναι εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης.
Τα τρία άτομα, που φέρονται να είναι οι διοργανωτές της εν λόγω εκδήλωσης, έχουν ήδη παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ τα άλλα 18 άτομα έλαβαν εξώδικο 300 ευρώ.
Επιπλέον ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η Αστυνομία κατήγγειλε γραπτώς ιδιώτη που πέρασε drone πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας..
Πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι δικαιολογίες που έδωσαν κάποιοι διαδηλωτές… όπως αυτή που φαίνεται στο πιο κάτω εξώδικο: «Ήμουν τζιαμαί τζιαι καθόμουν».

politis.com.cy

Διαβάστε επίσης