Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου

Κυρίως αίθριος ο καιρός… Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενής χαµηλή πίεση και θερµή αέρια µάζα, που υποχωρεί σταδιακά από αύριο, επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις πρωινές ώρες δυνατό να παρατηρείται τοπική αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση ενώ µετά το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται παροδικά αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και στα προσήνεµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό το απόγευµα.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα αυξηµένες νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό µετά το µεσηµέρι, πιθανό να δώσουν την Κυριακή µεµονωµένες βροχές, ενώ τη ∆ευτέρα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση το Σάββατο, για να παραµείνει όµως πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

cyprustimes.com

Διαβάστε επίσης