Site icon Hallocy

Θα επηρεάσει ο «Ιανός» την Κύπρο; Ποια τροχιά θα ακολουθήσει

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ μίλησε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαίδης ο οποίος ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα έχει μια μικρή κάμψη, αλλά αυτό δεν θα είναι κάτι μόνιμο.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι την Κυριακή και την Δευτέρα θα έχουμε τοπική βροχή ή και μεμονωμένη καταιγίδα ως αποτέλεσμα θερμικής αστάθειας αλλά και αυτό θα είναι κάτι πολύ μεμονωμένο.

Σε ερώτηση του Ανδρέα Δημόπουλο πότε θα αλλάξει το καιρικό σκηνικό ο κύριος Νικολαίδης είπε πως δεν είναι ξεκάθαρο πότε αλλάζει και πως ο καιρός ακόμη ευνοεί δραστηριότητες στον εξωτερικό χώρο.

Για τον κυκλώνα Ιανός που κτυπά την Ελλάδα τόνισε πως δεν υπάρχει φόβος για Κύπρο.

Η τροχιά την οποία αναμένεται να ακολουθήσει σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις είναι από το Ιόνιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή προς την περιοχή της Κρήτης.

Η πρώτη φορά που καταγράφηκε αυτό το φαινόμενο ήταν το 1995, ενώ ο τελευταία ήταν το 2018. Δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο, αντίθετα είναι σπάνιο. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι αν αυξάνει η συχνότητα του, που σίγουρα είναι ενταγμένο και στην κλιματική αλλαγή.

Δείτε το βίντεο:

sigmalive.com

Exit mobile version