Site icon Hallocy

Απόπειρα φόνου Βρετανού στρατιώτη στην Αγία Νάπα

Παραλίγο φονικό στην Αγ. Νάπα κατά τη διάρκεια άγριου καβγά Βρετανών στρατιωτών που υπηρετούν στις Βάσεις Δεκέλειας. Υπόθεση απόπειρας φόνου διερευνά η Αστυνομία Αμμοχώστου εναντίον 22χρονου Άγγλου στρατιώτη, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι 27χρονο ομοεθνή συνάδελφό του τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/10). Ο 27χρονος εντοπίστηκε γύρω στις 3.30 το πρωί σε δρόμο του τουριστικού θερέτρου από μέλη του τοπικού αστυνομικού σταθμού, τα οποία έσπευσαν στο σημείο μετά από πληροφορία που λήφθηκε για τραυματισμένο πρόσωπο.

Ο νεαρός Άγγλος έφερε τραύμα στο στήθος που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από μαχαίρι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου. Κατά την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο και ο 22χρονος ύποπτος, ο οποίος γνώριζε τον τραυματία. Ο 22χρονος προσπάθησε να διαφύγει, εντοπίστηκε όμως και ανακόπηκε από άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου που επίσης έσπευσαν στην περιοχή για εξετάσεις.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 22χρονο, βρέθηκε μία σιδερογροθιά και ένα πλαστικό σακουλάκι με μικρή ποσότητα άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη. Στην προσπάθεια των μελών της Αστυνομίας να συλλάβουν τον 22χρονο, αυτός πρόβαλε αντίσταση, εξύβρισε τους αστυνομικούς και προκάλεσε ανησυχία. Έγινε, όμως, κατορθωτό να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση. Σήμερα (3/10) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, προέκυψε μαρτυρία κι εναντίον ακόμη ενός προσώπου, ηλικίας 25 χρόνων, ο οποίος διαμένει στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Εναντίον του έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης και αναμένεται, έπειτα από δικαστική διαδικασία, να παραδοθεί στις Αρχές της Δημοκρατίας. Τα αίτια που προκάλεσαν την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ των Βρετανών στρατιωτών διερευνώνται.

politis.com.cy

Exit mobile version