Hallocy

Πάφος: Πέρασαν χειροπέδες σε μητέρα και την συνέλαβαν μαζί με τον 4χρονο γιο της (φωτογραφίες και επιστολή)

Καταγγελία για υπέρμετρη βία αστυνομικών σε βάρος νεαρής μητέρας και του 4χρονου γιου της σήμερα νωρίς το βράδυ (της Τετάρτης) στην Πόλη Χρυσοχούς. Η παραπονούμενη ισχυρίζεται ότι στις 7.30μμ, έξω από το σπίτι της και μπροστά στον γιο της και άλλα συγγενικά της πρόσωπα, αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και μαζί με τον γιό της τους μετέφεραν με περιπολικό στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου και τους κράτησαν.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να δώσουν χρόνο και να επιτρέψουν στην μητέρα να ηρεμήσει τον γιό της, ο οποίος είχε τρομοκρατηθεί. Τελικά τους επιβίβασαν μαζί στο περιπολικό.
Για τις σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το σπίτι της υπάρχει οπτικό υλικό, το οποίο αποστάληκε στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ενώ ενημερώθηκαν σχετικά ο Αρχηγός Αστυνομίας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου.
Με βάση τους ισχυρισμούς της νεαρής μητέρας, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες διότι διαπίστωσαν ότι οδηγούσε όχημα δίχως ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας. Η αστυνομία απορρίπτει τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι η συλληφθείσα εξύβρισε και επιτέθηκε στους αστυνομικούς, και ότι συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερη. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το περιστατικό, επικαλούμενος την παρέμβαση στην υπόθεση της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το βίντεο της σκηνής, το οποίο αποστάληκε στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Καταγγελία
Στην επιστολή που αποστάληκε από την παραπονούμενη γίνεται λεπτομερής αναφορά στο περιστατικό το οποίο άρχισε όταν η ίδια επέστρεφε με το αυτοκίνητο της στην Πόλη Χρυσοχούς από χωριό της περιοχής. Στην διαδρομή αντιλήφθηκε ότι κάποιο όχημα της αναβόσβησε τα φώτα, όμως η ίδια συνέχισε την πορεία της και λίγο πριν φθάσει στο σπίτι της διαπίστωσε ότι την ακολουθούσε περιπολικό με αναμμένους τους φάρους. Ο γιος της τρομοκρατήθηκε και άρχισε να κλαίει, ενώ η ίδια αποβιβάστηκε και πλησίασε το αστυνομικό όχημα ρωτώντας τι συνέβη. Οι αστυνομικοί δεν της απάντησαν και τότε η ίδια επέστρεψε στο αυτοκίνητο για να ηρεμήσει τον γιο της. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της είπαν ότι είναι υπό σύλληψη και επιχείρησαν να της περάσουν χειροπέδες. Τότε η ίδια αντέδρασε και τους ζήτησε να την αφήσουν να μεταφέρει τον γιο της στο σπίτι να τον ηρεμήσει και στην συνέχεια να μεταβεί μαζί τους στον Αστυνομικό Σταθμό. Ωστόσο οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να της δώσουν χρόνο και την επιβίβασαν μαζί με τον γιό της στο περιπολικό.
Απόσπασμα από την επιστολή της παραπονούμενης:

Exit mobile version