Site icon Hallocy

Covid19-Έρευνα σε Κύπρο: Δεν αποκτούν όλοι οι θετικοί αντισώματα

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Αν είχες Κορωνοιό χωρίς συμπτώματα τότε δεν απέκτησες αντισώματα

Πολύς λόγος γίνεται για το θέμα των αντισωμάτων στον κορωνοϊό. Επιστήμονες του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιοι έχουν αυτά τα αντισώματα.

Με αφορμή ένα tweet του διευθυντή του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας Δρα Λεωνίδα Φυλακτού, ψάξαμε το θέμα και εντοπίσαμε ότι μετά τις πρώτες 200 επιστημονικές αναλύσεις οι ασθενείς που νόσησαν βαριά με Covid αποκτούν περισσότερα αντισώματα. Αντίθετα, πάλι μέσα από αυτές τις έρευνες όσοι είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα έχουν πολύ λίγα ή καθόλου αντισώματα. Σημειώνεται ότι οι αναλύσεις δεν αφορούν δειγματοληπτικούς ελέγχους, αλλά επιστημονική προσέγγιση μέσω ανάλυσης αίματος.

Μέσα από πληροφορίες που περισυλλέξαμε από την επιστημονική ομάδα, πληροφορηθήκαμε ότι τα εν λόγω αντισώματα που αποκτούν όσοι νοσήσουν βαριά αφορούν σε πρωτεϊνες του Covid19.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι βαριά ασθενούν όλοι όσοι παρουσίασαν αναπνευστικό πρόβλημα και βρέθηκαν στην Εντατική , ή έχουν παρατεταμένο υψηλό πυρετό και μυαλγίες. Όπως μας αναφέρθηκε ο ιός διεγείρει πολύ έντονα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο γενικός εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου δρ Λεωνίδας Φυλακτού τόνισε ότι «η έρευνα θα συνεχιστεί αφού είναι τα πρώτα αποτελέσματα αυτά που αξιολογούνται. Όπως είπε,οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι άτομα με βαριά συμπτώματα στον Covid19 έχουν αντισώματα στην ασθένεια. Αντίθετα, αποδεικνύεται ότι όσοι δεν έχουν νοσήσει βαριά δεν έχουν αντισώματα.

Ο δρ Φυλακτού τόνισε ότι η έρευνα θα καταδείξει ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά.

Exit mobile version