Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 1 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Έκτακτη ανακοίνωση Μετεωρολογικής για τις θερμοκρασίες ρεκόρ
Instrumental

Έκτακτη ανακοίνωση Μετεωρολογικής για τις θερμοκρασίες ρεκόρ

Hallocy.comBy Hallocy.com06/10/20206 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2020, σημειώθηκαν στις πλείστες περιοχές της Κύπρου ασυνήθιστα υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες, ενώ γενικά ο φετινός Σεπτέμβριος καταγράφεται ως ένας ακραία θερμός μήνας για αρκετές περιοχές της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε αρκετούς σταθμούς τόσο των πεδινών όσο και των ορεινών, ήταν ακραία υψηλές, έτσι ώστε:

Στο σταθμό του Περιβαλλοντικού Πάρκου Αθαλάσσας να καταγραφεί στις 4 του Σεπτεμβρίου μέγιστη θερμοκρασία 46.2°C, η οποία είναι η υψηλότερη μέγιστη καταγραφείσα από τις 11 Δεκεμβρίου 2013 οπόταν εγκαταστάθηκε ο σταθμός. Η συγκεκριμένη μέγιστη θερμοκρασία είναι η απόλυτα μέγιστη που καταγράφηκε στη Κύπρο, καταρρίπτοντας το ιστορικό απόλυτο μέγιστο της 1ης Αυγούστου 2010 με 45.6°C, που καταγράφηκε στον Συνοπτικό Σταθμό, του Σταθμού Ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας.

Στο σταθμό Αθηαίνου να καταγραφεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 μέγιστη θερμοκρασία 46.0°C, η οποία είναι η υψηλότερη μέγιστη καταγραφείσα από το 1978 και εντεύθεν για τον συγκεκριμένο σταθμό.

Στο σταθμό Ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας να καταγραφεί στις 4 Σεπτεμβρίου μέγιστη θερμοκρασία 45.3°C, η οποία είναι η υψηλότερη μέγιστη καταγραφείσα για μήνα Σεπτέμβριο από την 1η Νοεμβρίου 1982 οπόταν εγκαταστάθηκε ο συγκεκριμένο σταθμό.

Στο σταθμό Λευκάρων να καταγραφεί στις 4 Σεπτεμβρίου μέγιστη θερμοκρασία 44.5°C, η οποία είναι η υψηλότερη μέγιστη καταγραφείσα για μήνα Σεπτέμβριο από το την 1η Ιανουαρίου 1972 οπόταν εγκαταστάθηκε ο συγκεκριμένος σταθμός.

Στο σταθμό Κόρνου να καταγραφεί στις 4 Σεπτεμβρίου μέγιστη θερμοκρασία 44.3°C, η οποία είναι η υψηλότερη μέγιστη καταγραφείσα από το την 1η Ιανουαρίου 1961 οπόταν εγκαταστάθηκε ο συγκεκριμένος σταθμός.

Στο σταθμό Καλαβασού να καταγραφεί στις 4 Σεπτεμβρίου μέγιστη θερμοκρασία 44.2°C, η οποία είναι η υψηλότερη μέγιστη καταγραφείσα από το την 1η Απριλίου 1983 οπόταν εγκαταστάθηκε ο συγκεκριμένος σταθμός.

Στον ορεινό σταθμό Δασικού Κολλεγίου Προδρόμου να καταγραφεί στις 4 Σεπτεμβρίου μέγιστη θερμοκρασία 38.2°C η οποία είναι η υψηλότερη καταγραφείσα από το 1958 οπόταν εγκαταστάθηκε ο συγκεκριμένος σταθμός.

Στον ορεινό σταθμό Πλατείας Τροόδους να καταγραφεί στις 3 Σεπτεμβρίου μέγιστη θερμοκρασία 33.7°C η οποία είναι η υψηλότερη καταγραφείσα από το 1978 οπόταν εγκαταστάθηκε ο συγκεκριμένος σταθμός.

Επίσης αναφέρεται ότι η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία για τον φετινό Σεπτέμβριο:

Όπως υπολογίστηκε για τον σταθμό Ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας, ήταν 38.2°C, ενώ η δεύτερη υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 με 36.3°C.

Όπως υπολογίστηκε για το αεροδρόμιο Λάρνακας, ήταν 33.0°C, ενώ η δεύτερη υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 με 32.6°C.

Όπως υπολογίστηκε για το αεροδρόμιο Πάφου, ήταν 32.2°C, ενώ η δεύτερη υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 με 31.0°C.

Όπως υπολογίστηκε για το σταθμό Πόλις Χρυσοχούς, ήταν 33.1°C, ενώ η δεύτερη υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία ήταν τον Σεπτέμβριο του 1994 με 32.0°C.

Όπως υπολογίστηκε για τον ορεινό σταθμό Δασικού Κολλεγίου Προδρόμου, ήταν 30.4°C, ενώ η δεύτερη υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 με 27.1°C.

Όπως υπολογίστηκε για τον επίσης ορεινό σταθμό Πλατείας Τροόδους, ήταν 25.9°C, ενώ η δεύτερη υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017 με 24.7°C.

Το φετινό καλοκαίρι, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά και ο Σεπτέμβριος, ως ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, μας επεφύλαξαν τρία νέα διαδοχικά ρεκόρ, αφού τους πιο πάνω μήνες σημειώθηκαν οι υψηλότερες μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες από το 1983. Τον Ιούλιο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία ήταν 39.7°C, για τον Αύγουστο 39.5°C και για τον Σεπτέμβριο 38.2°C. Ο συνδυασμός των εξαιρετικά θερμών μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2020, καθιστά το πιο πάνω τρίμηνο ως το θερμότερο από το 1983 που λειτουργεί ο σταθμός Ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας.

Διαβάστε επίσης

Previous Article«Δεν αποκλείεται να έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων τον Χειμώνα»
Next Article Μαρίνος Κόνσολος: Εξήγησε για ποιον λόγο απέχει από τις σχέσεις τα τελευταία χρόνια – Βίντεο

Related Posts

63 Views

«Συνέλαβαν» Ελληνοκύπριο οι κατοχικές «αρχές» για «ρατσιστική επίθεση»

18/01/2024 Instrumental 63 Views
609 Views

Σπαράζει καρδιές ο γιος του Αλεξούι για τον θάνατο του πατέρα του – Δείτε την ανάρτηση του

03/11/2023 Instrumental 609 Views
103 Views

Ξεσπά η μητέρα του Θανάση-«Συνεχιζόμενο έγκλημα συγκάλυψης, συνεργάζονται με τον υπόκοσμο»

11/10/2023 Instrumental 103 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025

Read More




Most Popular

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkRead more