Site icon Hallocy

Δρ. Γιώργος Πάνος: Αν έχουμε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων, σημαίνει θα υπάρχει θάνατος

Θα έλεγα ότι αυτό που διανύουμε είναι το τέλος του δεύτερου κύματος και μπορεί να μπαίνουμε σε μια «διπλή καμπούρα» του δεύτερου κύματος, για να μην πούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα τρίτο, θα το δούμε αυτό από τις διατυπώσεις στο γράφημα, ανέφερε ο Δρ. Γιώργος Πάνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

«Αρκετός κόσμος είναι δύσπιστος, ακούει διάφορα πράγματα που είναι και ένα λάθος της Επιτροπής, γιατί από την αρχή μέχρι σήμερα έχουμε περάσει μέσα από πολλά στάδια για να καταλήξουμε και πάλι εκεί που είχαμε αρχίσει», σημείωσε.

Υπάρχουν απόψεις που ανακοινώνονται από τον ΠΟΥ και αλλού, εμείς ως ειδικοί δεν περιμένουμε να τα ακούσουμε, λέμε αυτά που νομίζουμε ότι είναι σωστά γιατί έτσι έχουμε εκπαιδευτεί, είπε, σημειώνοντας πως υπήρξε αμφιβολία κατά πόσο θα πρέπει να φοράμε μάσκες ή όχι, το θέμα είναι ότι τώρα έχουμε καταλάβει όλοι ότι πρέπει να φοράμε και σε ηλικίες από 6 ετών και άνω, έχουμε δει ότι τα παιδιά δεν είναι όπως έλεγαν ότι δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν.

Κληθείς να σχολιάσει εάν αναμένεται αύξηση κρουσμάτων τον χειμώνα και μάλιστα σε τριψήφιους αριθμούς, όπως αναφέρθηκε από Επιστήμονες, ο κ. Πάνος ανέφερε πως εάν συμβεί αυτό, θα είναι τραγικό.

Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μια χώρα όπως η Κύπρος η οποία πήγε εξαιρετικά καλά, χρειάζεται συλλογικότητα, εάν ο πληθυσμός δεν συμπαραταχθεί με τις συμβουλές και δεν αναφέρει τα συμπτώματά του ή δεν δίνει τις επαφές του, τότε θα αυξηθεί η διασπορά μέσα στην κοινότητα, σημείωσε.

Εάν φτάσουμε σε σημείο να προετοιμάζουμε τον πληθυσμό ότι θα πάμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τότε σημαίνει ότι έχουμε υπογράψει την ήττα μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως εάν έχουμε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων, τότε σημαίνει ότι θα υπάρχει θάνατος, εμείς σαν χώρα δεν έχουμε το περιθώριο για θάνατο γιατί είμαστε μικρός πληθυσμός, είπε.

sigmalive.com

Exit mobile version